Dødsfald: Fhv. PFA-formand og adm. direktør Jørgen Mølvang (87)

Den fremtrædende erhvervsmand, cand.merc. Jørgen Mølvang, København Ø, der bl.a. var formand for PFA Pension og adm. direktør for Sadolin & Holmblad, er død, 87 år. Bisættelsen har fundet sted i stilhed.

Det startede beskedent i Ringkøbing-Skjern i Vestjylland, hvor Jørgen Mølvang blev født som søn af en brugsuddeler.

Cand.merc. Jørgen Mølvang, der er død, 87 år, skulle dog få en omfattende erhvervskarriere med både betydelige direktør- og formandshverv. 

Mest kendt i den brede offentlighed er hans formandskab for PFA Pension 1992-99, der efter skandalen om falske garantier til byggematadorene Kurt Thorsen og Rasmus Trads endte med Jørgen Mølvangs afgang og fængsel til Thorsen og Trads.

Jørgen Mølvangs gjorde karriere i kemi-industrien som adm. direktør for Sadolin & Holmblad i perioden 1974-89. Han var formand for Kemisk Værk Køge 1978-89 og for Foreningen for Danmarks Lak- og Farveindustri 1984-90 samt for Foreningen af Danske Farve- og Lakfabrikanter 1976-87.

Interessen for den finansielle sektor førte bl.a. til Mølvangs formandskab for Den Københavnske Børs 1992-96. Han var også næstformand for Oticon i de vigtige opbygningsår 1995-2004.

Jørgen Mølvang var ridder af første grad af Dannebrogordenen. Han efterlader bl.a. sin kone siden 1959, Bente Mølvang, født Bjerring Christensen.

Forrige artikel Pressechef i Fagbevægelsens Hovedorganisation stopper efter omorganisering Næste artikel Birthe Rønn Hornbech melder sig ud af Venstre i protest Birthe Rønn Hornbech melder sig ud af Venstre i protest