Birthe Rønn Hornbech melder sig ud af Venstre i protest

Birthe Rønn Hornbech har som konsekvens af afskaffelsen af store bededag meldt sig ud af Venstre efter 48 år i partiet.

Birthe Rønn Hornbech melder sig efter 48 år i Venstre ud af partiet som konsekvens af, at partiet sammen med den nye regering afskaffer store bededag. 

Det oplyser hun søndag aften i en pressemeddelelse. 

"Jeg synes, at det der er sket i de sidste uger, hvor man går ind og vil bestemme over arbejdsmarkedets parter ved at afskaffe store bededag, det er så u-liberalt," siger hun til TV 2 via Ritzau.

Efter hendes mening er beslutningen katastrofal for forholdet mellem stat og kirke. 

I et interview med Jyllands-Posten fortæller hun blandt andet, hvordan afskaffelsen af store bededag er i strid med en praksis om, at folkekirken får lov til at passe sig selv, og at Christiansborg blot sikrer rammerne for kirkens praksisser.

"Det er udtryk for, at politikerne i regeringen er teologiske og kristne analfabeter," siger Birthe Rønn Hornbech i interviewet med Jyllands-Posten om regeringens og kirkeministerens forståelse af sagen. 

Det er dog ikke kun selve store bededag som står i Birthe Rønn Hornbechs skudlinje, det er også de bærende politiske principper, som ligger bagved. Hun kritiserer også den nye regering for at hastebehandle sagen – det går imod Venstres parlamentariske værdier, hvor man laver høringer, fortæller hun.  

Birthe Rønn Hornbech sad i Folketinget fra 1984 til 1987 og igen fra 1990 til 2015.  

Forrige artikel Dødsfald: Fhv. PFA-formand og adm. direktør Jørgen Mølvang (87) Næste artikel Lars Løkke stopper som formand i Løkkefonden Lars Løkke stopper som formand i Løkkefonden