DF vil forhandle rødt pointsystem

INTERVIEW: En kommende rød regering vil afskaffe VKO's pointsystem for familiesammenføring. Og sker det, er Dansk Folkeparti klar til at indgå i forhandlinger om en anden udgave, lyder det fra partiets næstformand, Peter Skaarup.

Dansk Folkeparti melder sig nu klar til at forhandle om et rødt pointsystem, hvis en ny regering som ventet afskaffer det blå.

Sådan lyder det fra partiets næstformand, Peter Skaarup.

Årsagen er, at en afskaffelse af det nuværende kan føre til, at der slet ikke vil være et pointsystem.  

"Det er vigtigt, at der under alle omstændigheder er et pointsystem, der belønner den gode adfærd og straffer den dårlige adfærd," siger han.

Samtidig påpeger Peter Skaarup, at han stadig mener, at det blå pointsystem er langt bedre, end det som Socialdemokraterne og SF har fremlagt.

Splittelse i rød blok
Under den netop overståede valgkamp gjorde S-SF det klart, at de vil afskaffe det blå pointsystem, hvis de kommer til magten. Uanset om de kan mønstre flertal for deres eget pointsystem eller ej.

Og i rød blok ser det svært ud. Både Radikale og Enhedslisten har meldt ud, at de ikke støtter det røde pointsystem, så derfor har S-SF brug for opbakning fra partier i blå blok.

Stemmer ikke bare for
Og nu melder Dansk Folkeparti sig således klar til at forhandle, men de stemmer ikke uden videre for det røde, som det ser ud nu.

"Hvis vi går ind i en forhandling, så vil det kræve, at vi kommer med ind og diskuterer. Det vil ikke være sådan, at de vil indføre det andet, og så skal vi bare acceptere det," siger Peter Skaarup, som fortæller, at partiet venter spændt på, hvad de bliver enige om i den røde blok.

"Det er klart, at det stritter i mange retninger i rød blok. Radikale vil ikke, og S-SF vil have et eller andet. Så vi vil lade dem blive enige først, og så vil vi overveje at træde til," siger han.

Det er dog vigtigt at understrege, at S-SF ikke vil have flertal alene sammen med Dansk Folkeparti, så derfor skal et af de andre partier i blå blok også være med, hvis det mod forventning ender med en S-SF-regering uden De Radikale.

,

Forrige artikel Pia K: Konservativ nedsmeltning kostede valgsejr Pia K: Konservativ nedsmeltning kostede valgsejr Næste artikel 11 kredse fik ingen valgt