DF afviser at byde på df.dk

DOMÆNESTRID: Dansk Folkeparti vil ikke trækkes rundt i manegen - partiet afviser at deltage i folkedansernes budrunde om df.dk.

Selv om talemåden "DF" er ved at være lige udbredt i hverdagssproget som "SF", afviser Dansk Folkeparti at forsøge at erhverve domænet df.dk på de vilkår som ejerne, Danske Folkedansere, har udstukket. Folkedanserne vil sælge domænet i en budrunde til højeste pris, men den model står Dansk Folkeparti af på.

Partiet opgiver dermed tilsyneladende en årelang kamp om at få rettighederne til sin partiforkortelse på internet. Folkedanserne regner med at få omkring 100.000 kr. ind på domænet, men skal ikke regne med et bud fra Dansk Folkeparti på dét niveau:

"Vi har truffet den beslutning, at vi ikke vil være med til det her. Vi er ikke interesseret i at købe det og trækker os nu ud af det. De kan sælge det, til hvem de vil. Jeg håber, de får en god pris for det, siger folketingsmedlem Søren Espersen (DF)" til bt.dk.

S driller DF via Facebook
Da det sidste år kom frem, at Dansk Folkeparti var interesseret i at købe domænet fra Danske Folkedansere og havde budt omkring 10.000 kroner, iværksatte det socialdemokratiske byrådsmedlem Mikael Lemberg en kampagne for at forhindre Pia Kjærsgaards parti i at overtage navnet.

Lemberg oprettede en Facebook-støttegruppe, der i dag har over 5000 medlemmer, og indsamlede et anseligt beløb for at købe domænet og donere det til Dansk Flygtningehjælp.

"Vi har indsamlet mange penge, og folk har doneret dem med det ønske, at vi strækker os til det yderste for at købe domænet. Så jeg har tænkt mig at byde med hver en krone jeg har fået," lyder det fra Mikael Lemberg.

Men Danske Folkedansere vil kun sælge, hvis buddet er højt nok.

"Vi vil forsøge med en lukket budrunde, som bliver sendt ud til alle dem, der har henvendt sig gennem årene. Hvis ingen af buddene er tilfredsstillende, venter vi med at sælge," siger Danske Folkedanseres landsformand, Niels Winberg Clausen.

Gave fra stråmand?
Tilbage står så den mulighed, at en stråmand kan gå ind og byde på domænet og derefter forære Dansk Folkeparti domænet. Det vil sikkert være en kærkommen gave på linje med de økonomiske bidrag, der gives til partier fra erhvervslivet og organisationer - bidrag som Dansk Folkeparti typisk ikke får mange af.

Forrige artikel Ellemann tager fat på Barnets Reform efter ferien Ellemann tager fat på Barnets Reform efter ferien Næste artikel Danskerne føler sig ikke truet af klimaet