Danskerne føler sig ikke truet af klimaet

KLIMAFORANDRINGER: Næsten tre ud af fire danskere oplever ikke den globale opvarmning som nogen konkret trussel.

Det er kun de færreste danskere, der føler den globale opvarmning som en trussel mod deres eget liv eller deres egne lokalsamfund.

Det viser en meningsmåling udført af analyseinstituttet Synovate, som Altinget | Energi & Klima i dag kan offentliggøre. Målingen viser, at 69 pct. af de adspurgte svarer nej til, at klimaforandringerne opleves som en trussel, mens 31 pct. svarer ja.

Målingen kommer bag på formanden for tænketanken Concito Martin Lidegaard. Han mener, der i høj grad er grund til at være bekymret over klimatruslen, og skyder bl.a. skylden på Bjørn Lomborg, der har argumenteret mod at bruge ressourcer på store CO2-nedskæringer netop nu:

"Der har været så meget flimmer om, hvor stor truslen i virkeligheden er. Vi har en statsfinansieret Bjørn Lomborg, der siger, at det ikke kan betale sig at gøre noget ved klimaet, selv om vi lige netop har fået en rapport fra Københavns Universitet, der siger, at klimaforandringerne er den største trussel, vi står over for i vor tid," siger Martin Lidegaard.

Læs mere om undersøgelsen og reaktioner på Altinget | Energi & Klima.

Forrige artikel DF afviser at byde på df.dk Næste artikel Status over den sundhedspolitiske sæson Status over den sundhedspolitiske sæson