Det sker i EU: Spillet om Europas fremtid

OVERBLIK: EU-kommissærer er indkaldt til ekstraordinært møde for at byde ind på et længe ventet udspil om EU’s fremtid efter Brexit, mens EU’s miljøministre tørner sammen om reform af EU’s kvotehandelssystem for CO2-udslip.

Mandag 27. februar

De europæiske energiministre kommer til Bruxelles for blandt andet at tage de første drøftelser om den store såkaldte ren energi-pakke, som skal drive arbejdet med Europas grønne omstilling fremad. 

Tirsdag 28. februar

EU-kommissærerne er indkaldt til et ekstraordinært møde for at give deres input til, hvad der skal stå i en spændt afventet hvidbog om Europas fremtid, som Kommissionen skal barsle med inden det topmøde 25. marts i den italienske hovedstad, der skal markere 60-året for Rom-traktatens underskrivelse.

Samtidig mødes EU’s miljøministre til et opgør om reformen af EU’s haltende CO2-kvotehandelssystem, der tegner til at blive lidt af en gyser, mens Parlamentets særlige undersøgelsesudvalg, der blev nedsat i kølvandet på VW’s snyd med måling af udslip fra deres dieselbiler, stemmer om deres endelige rapport.

Onsdag 1. marts

Det er store migrationsdag i EU-Kommissionen, der udkommer med de seneste nye fremskridtsrapporter om udmøntningen af flygtningeaftalen med Tyrkiet, omfordeling af 160.000 flygtninge strandet i Grækenland og Italien og situationen ved EU’s ydre grænser.

I EU-Parlamentet vil der være debat med Kommissionen om EU-borgeres ret til at blive i Storbritannien efter en britisk exit fra Unionen.

Torsdag 2. marts

De folkevalgte i Europa-Parlamentet stemmer om en række anbefalinger, der skal forbedre adgang til medicin, herunder det betændte spørgsmål om medicinpriser.

Fredag 3. marts

EU’s beskæftigelses- og socialministre tager fat på den svære diskussion om reformen af reglerne for vandrende arbejdstageres rettigheder til social sikring på tværs af grænserne. Samtidig mødes EU’s handelsministre på Malta for at brainstorme om EU’s handelspolitik. EU-Kommissionen udkommer med sin rangliste, der tager EU-medlemmernes it-puls med indekset ”Hvor digitalt er dit land”.

Forrige artikel Radikale tøver med støtte til S Radikale tøver med støtte til S Næste artikel Udvalg kridter banen op over for embedsværket Udvalg kridter banen op over for embedsværket