Det sker i dansk politik: Støjberg fejrer flygtninge og Løkke skal på fint visit

OVERBLIK: Briterne og franskmændene skal til valg, statsministeren skal tale til OECD's ministermøde i Paris, og så fejrer integrationsminister Inger Støjberg (V) en særlig flygtninge-mærkedag. Få overblikket her.

Med pinse og Grundlovsdag vel overstået kan vi atter byde velkommen til et politisk overblik over den kommende uge.

Folketinget gik officielt på sommerferie i sidste uge, men det betyder ikke, at folketingsmedlemmerne blot kan holde fri og nyde det danske sommervejr. 

Tirsdag får politikerne nok at se til, når der er maraton-samrådsdag i Folketinget med ikke mindre end syv samråd: 

  • Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) skal i samråd og redegøre for, om der er givet korrekte og fyldestgørende oplysninger til Folketinget i sagen om lukning af overkørsler i Tønder Kommune.
  • Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skal i samråd om dyrepoliti og dyremishandling. Søren Pape Poulsen skal blandt andet forholde sig til, om det er i orden, at dyr lever under kummerlige forhold, uden at politiet skrider ind. 
  • Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) skal redegøre for aftalen om udredning af Danmarks militære engagement, herunder for forløbet bag aftalen.
  • Kirkeminister Mette Bock (LA) og undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal til samråd om folkekirkens plads i folkeskolen. De to ministre skal blandt andet redegøre for regeringens holdning til konfirmationsundervisningen, samt at Blå Mandag blev afskaffet på en skole i Espergærde.
  • Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) skal i samråd om effekten og forbruget af antidepressiv medicin, og hvorvidt der skal ske en revision af de kliniske retningslinjer for behandling af moderat til svær depression. 
  • Samme dag skal sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) også i samråd om multisygdom i det danske sundhedsvæsen, og hvilke initiativer regeringen vil tage for at afhjælpe det stigende antal patienter med multisygdom.
  • Endelig skal ældreminister Thyra Frank (LA) i samråd om, hvordan regeringen vil sikre, at puljen til at forbedre og forny køkkener på plejehjem får en reel effekt i forhold til at etablere eller genetablere køkkener på kommunale plejehjem.

Tirsdag præsenterer Klimarådet deres anbefalinger til den danske grønne omstilling. Klimarådet sætter i deres rapport fokus på, hvordan Danmark skal opfylde sit reduktionsmål i den ikke-kvoteomfattede del af økonomien i 2030.

Tirsdag er også en festdag. I hvert fald for integrationsminister Inger Støjberg (V), der skal fejre, at flygtning nummer 500 er begyndt på integrationsgrunduddannelsen (IGU). Inger Støjberg vil fejre mærkedagen med is - ikke kage - på daginstitutionen Galaksen i Esbjerg sammen med den syriske flygtning nummer 500. 

Det er også en festdag for forhenværende direktør i DR Medier Gitte Rabøl, der tirsdag fylder 60 år. 

Onsdag starter med en tale fra statsministeren. Lars Løkke Rasmussen (V) skal åbne OECD's årlige ministermøde, der afholdes i Paris. Udover statsministeren vil både udenrigsminister Anders Samuelsen (LA), uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) samt skatteminister Karsten Lauritzen (V) deltage.

I forbindelse med OECD's årlige ministermøde i Paris mødes statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) også onsdag med Frankrigs nye præsident, Emmanuel Macron. Mødet finder sted i den franske præsidentpalads i Paris, Élyséepalæet.

Onsdag præsenterer Rockwool Fonden resultaterne af en ny stor dataindsamling over indvandreres medbragte uddannelse. Resultaterne vil blive diskuteret af udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), viceadministrerende direktør i DA Pernille Knudsen, LO's næstformand Ejner K. Holst samt direktør i KL Laila Kildesgaard.

Det er også onsdag, at regeringens advisory board fremlægger deres anbefalinger til, hvordan den cirkulære økonomi kan accelereres.

Onsdagen byder på to samråd:

  • Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er kaldt i samråd om de aktuelle lovgivningsmæssige muligheder for at forpligte medier som Facebook til at følge medieansvarsloven. 
  • Og så skal børne- og socialminister Mai Mercado (K) og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i samråd om ventetider på videoafhøring af børn og udviklingen i antallet af børnehussager. 

Onsdag kipper vi igen med flaget, når Kim Bové, der er særlig rådgiver for beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, (V) fejrer 50 års fødselsdag.

Vi springer videre til torsdag, hvor briterne skal til parlamentsvalg. Her skal de beslutte, hvem der skal være Storbritanniens premierminister.

Torsdag er statsministeren tilbage fra Paris og holder åbningstale ved Energiens Topmøde. Mødet vil blandt andet handle om innovation, politik, forretning og forskning. Udover statsministeren vil uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) være til stede.

Et enkelt samråd bliver det også til torsdag, når undervisningsminister Merete Riisager (LA) skal i samråd om afstandskriterium for optagelse på gymnasium. 

Fredag afholder Forbrugerrådet Tænk konference om fremtidens frihandelsaftaler. På konferencen skal det blandt andet diskuteres, hvad Danmark vil opnå med aftalerne, og hvad Danmarks krav bør være til dem. Både Jan E. Jørgensen (V), Europa-Parlamentsmedlem Jeppe Kofod (S) og Peter Thagesen, underdirektør, Dansk Industri, vil deltage på mødet.

Fredag afholdes ugens sidste samråd, hvor finansminister Kristian Jensen (V) og økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) skal i samråd om, hvorvidt der er behov for reformer for at få råd til velfærd. 

Vi runder ugen af søndag med endnu et valg. Det er franskmændene, der skal stemme til først runde af parlamentsvalget. I maj valgte franskmændene Emmanuel Macron som ny præsident, og søndag skal de så stemme om sammensætningen af parlamentet.

Forrige artikel Her er de nye politiske forslag på grundlovsdag Her er de nye politiske forslag på grundlovsdag Næste artikel S og DF kræver midlertidig politiskole inden juli S og DF kræver midlertidig politiskole inden juli