Danskerne har ringe tiltro til Inger Støjberg

LEDIGHED: Kun 17 procent af danskerne tror, at Inger Støjberg kan løse den stigende ledighed. Folk har gennemskuet regeringens dårlige krisehåndtering, siger Socialdemokraterne.

Inger Støjberg (V) blev udnævnt til beskæftigelsesminister den 7. april parallelt med, at ledigheden steg med raketfart i vejret.

Men langt de fleste af danskerne ser tilsyneladende ingen grund til at tro, at netop Inger Støjberg kan gøre noget ved den stigende ledighed.

Det viser en undersøgelse, som A&B Analyse har foretaget for Altinget.dk.

Ifølge undersøgelsen har kun 17 procent af danskerne tiltro til, at den nye minister kan løse problemerne med den stigende ledighed, mens 58 procent ikke tror, at Inger Støjberg kan gøre en forskel. De resterende 25 procent er i tvivl.

Ikke tiltro til regeringens politik
Og det markante overtal af skeptikere kommer ikke bag på Torben Hansen, Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører.

"Undersøgelsen viser tydeligt, at folk har gennemskuet, at regeringens krisehåndtering er utilstrækkelig, og det, der i virkeligheden er brug for, er en vækstpakke, der satser på uddannelse og offentlige investeringer. Undersøgelsen viser klart, at folk ikke har tiltro til, at regeringen kan løse krisen," siger Torben Hansen.

Da Inger Støjberg kun har siddet i ministeriet i lidt over en måned, tror han ikke, at folk bedømmer selve Inger Støjberg, men hele regeringens politik.

"Jeg ser ikke undersøgelsen som for eller imod Inger Støjberg, men mere som for eller imod regeringen," siger Torben Hansen.

Verdensomspændende krise
Men den nye beskæftigelsesminister Inger Støjberg er trods den lave opbakning fra danskerne ikke overrasket over undersøgelsens resultater.

"Undersøgelsen viser, at folk godt er klar over, at krisen er omfattende og verdensomspændende. Det kan ikke løses af en person alene. Og det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt man har tiltro til mig eller ej. For selv om jeg gerne vil have, at amerikanerne, tyskerne og andre lande vil bruge flere penge på danske varer, kan jeg ikke gøre det. Det ved danskerne godt," siger Inger Støjberg.

Så man kan ikke gøre noget nationalt for at afbøde effekterne af den stigende ledighed?

"Jo, og jeg har sagt, at jeg vil arbejde dag og nat for at gøre alt, hvad jeg kan. Vi har givet skattelettelser, udbetalt SP-bidraget og sat gang i renoveringspuljen, og det vil give flere i arbejde, når det slår igennem. Men jeg er selvfølgelig hele tiden opmærksom på, om der skal mere til," siger Inger Støjberg.

Hvornår forventer du så en effekt af regeringens tiltag?

"Nu er renoveringspuljen kommet til udbetaling, SP-pengene kommer ud i løbet af sommeren og det samme med skattelettelserne, så på et eller andet tidspunkt vil der komme en effekt. Men under alle omstændigheder vil vi se øget ledighed i de kommende måneder," siger Inger Støjberg.

Men hendes argument om, at krisen er verdensomspændende, og man ikke kan gære noget fra Danmark, holder ikke, mener Torben Hansen.

"Hun kan ikke få udlandet til at købe flere danske varer, men hun kan sørge for en større optimisme i Danmark via offentlige investeringer og ikke skattelettelser, som folk bare putter i strømpeskafterne. Det er for billigt at sige, at krisen er alle andres skyld. Regeringen har et medansvar," siger Torben Hansen.

Hun kan ikke gøre det alene
Men beskæftigelsesministeren får dog opbakning fra Dansk Folkeparti. Her mener arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted ikke, man bør lægge for meget i undersøgelsen.

"Jeg kan godt forstå, at folk svarer sådan, for ministeren kan ikke gøre noget ved, at danske virksomheder ikke kan sælge varer i udlandet og derfor fyrer medarbejdere. Man kan ikke forvente, at en dansk minister kan løse eksportproblemerne," siger Bent Bøgsted.

Så kan hun vel lige så godt holde fri?

"Nej, men man kan ikke pille en enkelt minister ud og lægge ansvaret over på hende. Det er et samspil mellem mange ministre, og derfor skulle spørgsmålet gå på hele regeringen. Og undersøgelser har for nylig understreget, at Lars Løkkes regering har større opbakning end en Helle Thorning-regering til at løse krisen," siger Bent Bøgsted.

Forrige artikel Gymnasier har massive arbejdsmiljø-problemer Gymnasier har massive arbejdsmiljø-problemer Næste artikel Nu kan de irakiske asylansøgere hjemsendes Nu kan de irakiske asylansøgere hjemsendes