Dannebrog går på halv

HALV STANG: De dræbte i Norge mindes på alle offentlige bygninger i dag, hvor der flages på halv stang.

I lyset af de tragiske begivenheder i Norge har den danske regering besluttet, at alle offentlige institutioner i dag flager på halv stang fra kl. 12.00.

I den forbindelse siger den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (V):

"Dagen i dag er en sorgens dag, hvor vi mindes de dræbte efter gårsdagens forfærdelige begivenheder i Norge og udtrykker vores støtte til og sympati med de pårørende og de tilskadekomne. Vi står sammen med Norge i denne svære situation og udtrykker vores stærkeste solidaritet med den norske befolkning og den norske regering. Derfor har regeringen besluttet at flage på halv stang i dag."

Justitsminister Lars Barfoed (K) udtrykker i en pressemeddelelse sin "største medfølelse med det norske folk efter fredagens to blodige og feje angreb i Norge" og føjer til: 

"Jeg er forfærdet over episoderne i Norge, der har betydet, at flere nordmænd er omkommet og andre er kommet slemt til skade og ønsker i den forbindelse at udtrykke min sympati og medfølelse med ofrene og deres pårørende. 
 
Jeg har overfor min norske kollega, justitsminister Knut Storberget, givet udtryk for min medfølelse og tilbudt vores assistance.

Straks vi erfarede om episoderne i Norge, tog vi i Danmark særlige forholdsregler for at øge sikkerheden og beskyttelsen af norske interesser.
 
Vi vil fortsat følge situationen i Norge tæt og løbende justere sikkerhedsforanstaltningerne herhjemme, såfremt det findes nødvendigt. Umiddelbart er der ikke oplysninger, der ændrer vurderingen af trusselsniveauet i Danmark."

Forrige artikel Efter Utøya er der kun mere demokrati Næste artikel Børsting: Vi kues ikke til tavshed