Corydons afløser fundet i Esbjerg

Socialdemokraternes medlemmer i Esbjerg har ved en urafstemning valgt ny folketingskandidat, der skal efterfølge fhv. minister Bjarne Corydon (S) i Esbjerg Bykredsen. Afstemningens vinder blev Anders Kronborg. 

En urafstemning i Esbjerg Bykredsen skulle afgøre, hvem der skal efterfølge fhv. minister Bjarne Corydon som Socialdemokraternes kandidat til Folketinget i det vestjyske. Det skriver Socialdemokraterne i en pressemeddelelse.

To kandidater stillede op til kandidaturet, 56-årige Jakob May og den 34-årige Anders Kronborg, der er udvalgsformand for Esbjerg Byråd.

"Medlemmerne har haft to dygtige og kompetente kandidater at vælge imellem. Vi har haft en rigtig god proces med flere spændende debatmøder. Begge kandidater har lagt stor energi og entusiasme i den interne valgkamp, og det har været godt for vores medlemsdemokrati," siger Kian Soleiman, kredsformand for Esbjerg Bykredsen.

287 medlemmer valgte at stemme. 4 stemmer var ugyldige, Jakob May fik 87 stemmer, og Anders Kronborg vandt med 196 stemmer. 

Forrige artikel Sveriges boligminister trækker sig efter Israel-kritik Næste artikel DA-formand skal være bestyrelsesformand i PFA