Claus Hjort dropper fire ansøgninger om ugen

JOBANSØGNIGER: Efter for mange proforma-ansøgninger dropper beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) reglen om fire ansøgninger om ugen. Julegaven er hjemme, siger DF.

Virksomhederne svømmer i proforma-ansøgninger, og a-kasserne har længe kritiseret reglen, der betyder, at ledige skal skrive fire ansøgninger om ugen for at modtage dagpenge.

Og problemerne får nu beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) til at ændre reglen efter både flere proformaansøgninger og faldende tilslutning til Jobnet fra arbejdsgiverne.

Ikke rimeligt med ekstra bøvl
"Arbejdsgiverne vil ikke have de mange ansøgninger, og a-kasserne vil ikke sikre, at ansøgningerne er reelle. Så må vi jo ændre retningslinjerne. For det er jo ikke rimeligt, at arbejdsgiverne får pålagt ekstra bøvl og byrder, fordi retningslinjerne omgås med proformaansøgninger. Det er ikke tilfredsstillende, at a-kasserne øjensynligt anser mange ledige for at stå til rådighed, blot den ledige skriver fire proformaansøgninger om ugen," siger Claus Hjort Frederiksen i en pressemedelelse.

En ny analyse bestilt af Arbejdsmarkedsstyrelsen viser, at et stort antal arbejdsgivere er utilfredse med antallet af proformaansøgninger. Hver anden virksomhed oplever, at mere end halvdelen af ansøgningerne via Jobnet er useriøse, og at omfanget af useriøse ansøgninger udgør en administrativ byrde for virksomhederne.

Tidlig julegave
Dansk Folkeparti har længet presset på for at afskaffe ordningen, og arbejdsmarkedordfører Bent Bøgsted betegner ændringen som en tidlig julegave.

"Det er en god nyhed og føles som en tidlig julegave. Jeg er glad for, at de ledige ikke skal se frem til at søge fire job om ugen. Men a-kasserne skal selvfølgelig følge indsatsen tæt fra de ledige, så de søger de job, der er relevante," siger Bent Bøgsted til Altinget.

Et udvalg med a-kasserne og Arbejdsdirektoratet som deltagere får en måned til at skabe klare og rimelige retningslinjer, der sikrer, at ledige på dagpenge også reelt står til rådighed.

Forrige artikel AE: VK's trafikplan er oppustet AE: VK's trafikplan er oppustet Næste artikel Rønn tvang Nyrup til at udsætte lovforslag Rønn tvang Nyrup til at udsætte lovforslag