Budgetsvar til EU udsat

EU: 2020-reformpakken har skabt så meget arbejde i Finansministeriet, at man har måttet udsætte Danmarks svar i forhold til EU's konvergensprogram.

Inden udgangen af april. Det var tidspunktet, hvor EU-systemet skulle have modtaget Danmarks konvergens- og reformprogram. Men den store arbejdsbyrde i Finansministeriet i forbindelse med 2020-reformpakken har betydet, at EU har fået lov at vente lidt på tallene fra Danmark .

"Det er da beklageligt, men vi har forklaret situationen for Kommissionen, og vi afleverer på mandag," skriver finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i et skriftligt svar til Altinget | EU.

Svarene skulle senest have været leveret 29. april og bliver dermed halvanden uge forsinket.

De fleste grundlæggende oplysninger i konvergensprogrammet, som EU vil modtage, optræder i Reformpakken 2020, som regeringen forhandler med Folketingets partier i øjeblikket.

EU's konvergenskrav betød sidste år, at regeringen fremlagde Genopretningspakken, der skulle få Danmark til igen at overholde EU's stabilitets- og konvergenskrav.

Forrige artikel Antorini: Ministerens kursskifte ændrer intet Antorini: Ministerens kursskifte ændrer intet Næste artikel V parat til at slække mål for busvækst V parat til at slække mål for busvækst