Borgerlige: Simpel kriminalitet skal stoppe asylsager

UDLÆNDINGE: Hvis en asylansøger begår den mindste lovovertrædelse, skal behandlingen af asylansøgningen afbrydes, og asylansøgeren skal hjemsendes. Det foreslår Dansk Folkeparti i dag. Venstre og Liberal Alliance bakker op.

Begår en asylansøger simpel kriminalitet som for eksempel et tyveri, så skal der automatisk være afslag på asyl.

Dansk Folkeparti foreslår i dag i Berlingske, at al kriminalitet skal føre til afslutning af behandling af asylsager - og at asylansøgeren skal frihedsberøves, indtil person kan sendes tilbage til hjemlandet.

Som det er i dag, har grov kriminalitet indflydelse på behandlingen af asylansøgerens sager. Men Martin Henriksen vil fjerne den nedre grænse for, hvor alvorlig kriminaliteten skal være. Dermed skal tyveri eller en lussing kunne føre til øjeblikkelig afslag på asyl og hjemsendelse.

"Budskabet er, at hvis du begår kriminalitet, så skal det automatisk være lig med afslag på din ansøgning af asyl, uanset hvad det er," siger DF's udlændingeordfører Martin Henriksen til Berlingske.

Liberal Alliance bakker forslaget op, mens Venstre også tilkendegiver, at al kriminalitet skal vægte mere i behandlingen af asylsager.

Forslaget er en del af en pakke med fem udlændingestramninger, som Dansk Folkeparti gerne vil have indført. En af de andre forslag er, at det skal være nemmere at udvise kriminelle udlændinge - uanset om de har familie i landet. 

Forrige artikel DF: Unge skal i lære som pædagoger DF: Unge skal i lære som pædagoger Næste artikel Risbjerg: Nu går blå blok frem Risbjerg: Nu går blå blok frem