Bidt af Borgen (1:8) – Lene Espersen røber, hvordan hun løb om hjørner med Fogh

Hvordan er den politiske rivalisering mellem en statsminister og udenrigsminister i en koalitionsregering? Og havde en tidligere udenrigsminister håndteret et oliefund i Grønland anderledes end Birgitte Nyborg? Det er spørgsmålene, når Lene Espersen er gæst i første afsnit af podcastserien 'Bidt af Borgen'.

Birgitte Nyborg er tilbage i dansk politik, når Borgens nye sæson har premiere søndag 13. februar på DR1 og DRTV. 

Her sætter et oliefund i Grønland den erfarne politiker og tidligere statsminister på prøve i rollen som udenrigsminister, hvor hun skal håndtere modstridende interesser i forhold til klimaambitioner, hensynet til Rigsfællesskabet og stormagternes stigende interesse for Grønland. Samtidig skal hun manøvrere taktisk klogt i en ny koalitionsregering, hvor spændingerne mellem Nyborg og landets nye statsminister truer det politiske samarbejde. 

Hvordan harmonerer begivenhederne i første afsnit af den nye sæson med den politiske virkelighed? Havde en tidligere udenrigsminister håndteret olieproblemerne anderledes – både internt i regeringen og i forhold til det grønlandske selvstyre? Og er den politiske rivalisering mellem en statsminister og udenrigsminister i en koalitionsregering så intens, eller sætter fiktionen modstridende interesser på spidsen?

Det taler vært Maja Hagedorn og Borgen-nørd Martin Mauricio om i selskab med Danmarks første kvindelige udenrigsminister, Lene Espersen, i første afsnit af Altingets nye podcastserie 'Bidt af Borgen'. 

{{toplink}}

Forrige artikel #dkpol: Esben og Jakob sætter valgtrommerne i garagen #dkpol: Esben og Jakob sætter valgtrommerne i garagen Næste artikel #dkpol: Hvor går grænsen mellem politik og jura? #dkpol: Hvor går grænsen mellem politik og jura?