Bestyrelse udvandrer i protest mod R-næstformand

STRID: R-næstformanden Zenia Stampe, der kæmper mod Helveg-klanen om et folketingsmandat, er årsag til strid, der handler om generationer, by og land - samt Dronningen.

De Radikales næstformand Zenia Stampe er røget ud i et stormvejr med sine egne partifæller i Roskilde, hvor dele af bestyrelsen er gået i protest mod hendes politiske markeringer - bl.a. indædt modstand mod Kongehuset. 

Stampe er ikke alene Radikale Venstres næstformand og tidligere formand for Radikal Ungdom - hun er også et af de unge, radikale stjerneskud, der måske er på vej i Folketinget ved næste valg. I vejen står blot en hård kamp med Rasmus Helveg Petersen om det radikale mandat i Sjællands Storkreds.

Lidet bemærket har dele af Zenia Stampes partiforenings bestyrelse i Roskilde nemlig i løbet af de sidste adskillige måneder forsøgt at smide den i nogles øjne kontroversielle Stampe ud og erstatte hende med en anden. Et forsøg, der imidlertid trods undertiden ophedede opgør fejlede, og som i stedet endte med, at samtlige Zenia Stampes modstandere trak sig fra foreningens bestyrelse og i dag er menige medlemmer af partiet.

Bag opgøret i Roskilde gemmer sig ifølge iagttagere af processen ikke bare konkrete politiske uenigheder, men også en større konflikt i Radikale Venstre. En generationskonflikt mellem de ældre, traditionelle radikale, og de unge, mere værdipolitiske - og en tilsvarende geografisk konflikt mellem land og by, lokalt og globalt.

Læs gennemgangen af hele sagen på Altinget | Christiansborg i dag (abonnement)

,

Forrige artikel Elektroniske valg rykker nærmere Elektroniske valg rykker nærmere Næste artikel Presserådgiveren styrer slagets gang på Christiansborg