Anmeldelser af Blekinge-dokumentar

DOKUMENTAR: I dag anmeldes dokumentarfilmen ”Blekingegadebanden” i flere aviser. Altinget.dk laver her et samlet overblik over anmeldelserne.

Berlingske Tidende og Politikens anmeldere er begejstrede og giver filmen fire ud af seks stjerner/hjerter, mens Informations anmelder er skuffet.

Anmelderen på Berlingske Tidende finder især terrorplottet interessant. Filmen giver indblik i en terrorists selvretfærdige måde at tænke på. Filmen afdækker ifølge anmelderen "(...) et afskrækkende eksempel på, hvordan en velbegavet ung mand fra en middelklassefamilie kunne gå fra at være en medfølende idealist, der ville ændre verden og især de undertrykte tredjeverdenslande, til at blive et radikaliseret medlem af en forhærdet aktivistgruppe, der begik væbnet kriminalitet i den gode sags tjeneste".

Indblik i terrorcelle
Filmen giver ifølge Berlingske Tidende "(...) et indblik i en terrorcelle, der samarbejde med den palæstinensiske befrielsesorganisation PFLP og angiveligt også en række andre terrororganisationer. Filmen om Blekingegadebanden indeholder et elementært spændende krimistof med vidtrækkende og relevante samfundsmæssige konsekvenser".

Politikens anmelder er også tilfreds. Politiken finder filmen velfortalt og spændende.

"Weymann fortæller afmålt og begavet og med en indsigt, der er så hårdt tilkæmpet, at han stadig har svært ved helt at lyde, som om han inderst inde tror på, hvad han mener og siger. Men Weymanns beskrivelse af, hvordan hvert lille skridt fører banden længere ud på et stadig mere uhyrligt overdrev, er til gengæld psykologisk troværdigt", lyder det fra Politikens anmelder.

Blekingegadebanden er ifølge Politiken en fundamentalt spændende dokumentarfilm om et helt centralt kapitel i den politiske mentalitets nyere danmarkshistorie.

Filmen skuffer fælt
Informations anmelder mener, at filmen skuffer fælt. Anmelderen savner en bevæggrund for, hvorfor Blekingegadebanden udviklede sig i den ekstreme retning i forhold til så mange andre grupper, der var forargede over verdens uretfærdighed.

Samtlige anmeldere er enige om, at Bo Weymanns rolle i filmen, som hovedperson og fortæller, udgør et bærende element for filmen. Anmelderne roser desuden filmens effektfulde rekonstruktioner.

Forrige artikel DF vil straffe Venstre for homo-adoption DF vil straffe Venstre for homo-adoption Næste artikel Radikal uenighed om samarbejde med SF Radikal uenighed om samarbejde med SF