Radikal uenighed om samarbejde med SF

SAMARBEJDE: Radikale Venstre er i lang tid krøbet uden om spørgsmålet om et muligt regeringssamarbejde med SF. Men nu melder Radikal Ungdom klart ud: Partnerskab med SF er utænkeligt.

Radikale Venstre har længe ikke kunnet få uldtotterne ud af munden. For hvordan er det lige, man skal melde ud i forhold til et eventuelt fremtidigt regeringssamarbejde med SF? Formand Margrethe Vestager har de sidste mange dage, blandt andet i TV2 Nyhederne lørdag, søgt at krybe uden om netop dette spørgsmål. Hun vil hverken be- eller afkræfte, om Radikale ønsker et samarbejde.

Klar udmelding
Men når moderpartiet ikke kan melde klart ud, må ungdommen træde til. Og det er præcis, hvad Radikal Ungdom forsøgte at gøre i går ved at udsende en pressemeddelelse, hvor landsformanden for Radikal Ungdom, Emil Dyred slår fast, at SF ikke er regeringsduelig - for hvis partiet skal indgå i samarbejde med SF, må de foretage en sand kovending på en række punkter.

"På nuværende tidspunkt må man bare sige, at der er nogle områder, hvor SF ikke er regeringsduelige. Det er jo ikke kun i forhold til EU-politikken, det er også forsvarspolitikken og forholdet til NATO og vores indsats i Afghanistan. Der er bare nogle punkter, hvor SF, selvom de har rykket sig, stadigvæk har virkelig virkelig langt igen," siger Emil Dyred til Altinget og kalder samtidig en sådan situation "hypotetisk".

Så afviser du vel også, at I kan indgå i regering med SF?
"Ja. På nuværende tidspunkt, så afviser jeg det. Jeg mener ikke, at det giver mening at tale om et regeringssamarbejde før et valg, når de ikke har rykket sig på de her punkter."

Samtidig med, at Radikal Ungdom går direkte imod partiets klare udmelding om ikke at tage stilling til, om man ønsker et samarbejde eller ej, gør Radikal Ungdom dog meget ud af at støtte Vestager i hendes afvisning af at svare på, om et regeringssamarbejde med SF er et realistisk fremtidsscenarie.

Modstridende standpunkter? Det mener Dyrby ikke. Ifølge ham, har Vestager nemlig allerede taget stilling.

"Jeg mener ikke, at vi modarbejder partiledelsen. Det jeg synes, jeg hører Margrethe Vestager sige er, at hun heller ikke er så glad for tanken om SF i regering, og at det i hvert fald ikke giver mening at diskutere før et valg, og det gør det jo heller ikke," siger han.

Om Radikal Ungdom kan blive enig med sig selv, og Radikale Venstre, må tiden vise.

Det var ikke muligt at få en kommentar fra Det Radikale Venstre.

 

Forrige artikel Anmeldelser af Blekinge-dokumentar Anmeldelser af Blekinge-dokumentar Næste artikel DI: Minister må sikre fælles EU-standard for miljøgodkendelser