Anders Bondo på vej til forhandlinger: Aftalen skal komme nu

OK18: Lærernes formand Anders Bondo Christensen tror ikke på flere pauser i forhandlingsforløbet om de offentligt ansattes overenskomst. Det er sidste udkald for at løse problemerne, siger han på vej ind til innovationsminister Sophie Løhde (V).

"Enten lander vi en aftale nu, eller også så lander vi den ikke. Det finder vi ud af inden for det her forhandlingsforløb. Jeg tror ikke, at man sætter det på pause en gang til." 

Sådan lød det i dag fra formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen, da han ved middagstid ankom til Finansministeriet for at genoptage forhandlingerne. 

Uret tikker, og senest om otte dage skal der være en aftale. Ellers skal der varsles en storkonflikt, som vil betyde, at op imod 100.000 offentligt ansatte på skoler, hospitaler, plejehjem og andre offentlige arbejdspladser går i strejke.  

Anders Bondo Christensen håber, at der i dag kommer en aftale. 

"Jeg troede, vi skulle løse problemerne i går, og nu tror jeg, vi skal løse dem i dag. Forhandlinger tager nogle gange længere tid, end man tror," siger han. 

Risiko for konflikt er "til stede"
Om risikoen for en storkonflikt siger Anders Bondo Christensen:

"Den er da til stede. Vi har nogle større problemer, end vi plejer at have på nuværende tidspunkt."

Det er især lønnen for de statsansatte, den betalte frokostpause og lærernes arbejdstidsbestemmelser, der er knasterne i forhandlingerne.  

Formand for Centralorganisationernes Fællesudvalg Flemming Vinther, der er de statsansattes topforhandler, vil ikke kommentere, hvor tæt parterne er på en aftale.

"Det tager vi inde i forhandlingslokalet," siger han. 

Lønnen er den nye hovedknast
En arbejdstidsaftale for lærerne har indtil videre spillet hovedrollen som det afgørende benspænd på vej mod en ny overenskomstaftale.

Men det er nu gledet i baggrunden for en grundlæggende uenighed om lønudviklingen, som lige nu lammer forhandlingerne i alle tre offentlige sektorer.

Weekendens forhandlinger bar ikke frugt, og mandag forhandlede parterne videre til ud på natten.

Dagens forhandlinger i Finansministeriet har ikke noget officielt sluttidspunkt.

Forrige artikel Danske erhvervsfolk opfordrer til blødt Brexit Danske erhvervsfolk opfordrer til blødt Brexit Næste artikel Nye oplysninger fra Støjberg i sag om syge udlændinge: Der var ”en lille bunke” Nye oplysninger fra Støjberg i sag om syge udlændinge: Der var ”en lille bunke”