Alternativet: FN's verdensmål skal på dagsordenen

INTERVIEW: Alternativets politiske ordfører Rasmus Nordqvist ser tilbage på en sommer præget af bandekonflikt og diskussion om grænsekontrol. Ordføreren har dog nydt en ferie, der har været roligere end normalt.

Rasmus Nordqvist har over sommeren fulgt debatten om sammenhængskraften mellem land og by. Alternativet kom før ferien med deres udspil ”Et sammenhængende Danmark”, der skal sætte fokus på udviklingen af både by- og yderkommuner, og det har været den vigtigste debat, hvis man spørger ordføreren.

”Det handlede blandt andet om flexskat og kommuneskat, hvor man betaler flere steder for at få gang i nogle andre kommuner end kun rigskommunerne. Og det, synes jeg faktisk, har været den vigtigste debat om, hvordan man skaber et sammenhængende Danmark,” forklarer Rasmus Nordqvist.

Overskygget af DF
Der har dog været andre emner, der har fyldt mere over sommeren. Ikke alle debatter var lige meningsfulde, hvis man spørger den politiske ordfører.

”Der har jo været den sædvanlige med, at man vil lukke grænser og så videre. Jeg kan ikke engang huske, hvad baggrunden var, for at den startede – det var et eller andet, DF var ude med igen,” siger han og fortsætter:

”I forhold til den rædselsfulde bandekonflikt, vi har set, så er der gudhjælpemig igen nogle, der snakker om, at grænsekontrol kan være svaret på det. Det, synes jeg, som sædvanlig har fyldt for meget.”

Spørger man, hvilket parti der har udnyttet ferien bedst, er det også Dansk Folkeparti, der bliver peget på.

”Det kommer an på, hvad man mener med bedst. Der har jo været et hav af opmærksomhed på nogle underlige udtalelser fra Dansk Folkeparti som altid, men jeg synes faktisk ikke, de har fået lov til at fylde så meget, som de plejer,” siger Rasmus Nordqvist.

Klima på dagsordenen
Når Rasmus Nordqvist ser frem mod det kommende politiske år, er det især klimapolitikken, der står højt på listen over vigtige emner.

”Der er forskellige ting, der virkelig brænder på. For eksempel hele klimadagsordenen, som er rigtig, rigtig vigtig. Jeg var selv i sommerferien til møde i FN om verdensmålene, og det er virkelig noget, der kommer til at presse på,” fortæller han.

Nordqvist ser gerne FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling blive implementeret i dansk politik.

”Hvordan vi får verdensmålene implementeret i vores politik i Danmark, tror jeg, bliver det vigtigste.”

Alternativets sommergruppemøde startede i onsdags og afsluttes fredag.

Forrige artikel Minister: Ok med særregler for fair valgkamp Minister: Ok med særregler for fair valgkamp Næste artikel Natur og livskvalitet: Sådan vil Alternativet måle samfundets tilstand Natur og livskvalitet: Sådan vil Alternativet måle samfundets tilstand