Alex Vanopslagh skal tilbagebetale 30.000 kroner i boligsag

Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh, skal tilbagebetale 30.000 kroner, fordi han ikke har overholdt reglerne om dobbelt husførelse.

Folketingets administration har besluttet, at LA-leder Alex Vanopslagh skal tilbagebetale 30.000 kroner, fordi han har brudt Folketingets regler for dobbelt husførelse.

Det oplyser Liberal Alliance til Ekstra Bladet.

Partiformanden erkendte allerede i september, at han ikke havde overholdt reglerne om dobbelt husførelse, fordi han havde opholdt sig for lidt i sin lejlighed i Struer, hvortil han ellers skiftede adresse i 2020.

Det er nemlig påkrævet, at folketingspolitikere opholder sig på deres officielle adresser de fleste dage på året, hvis de skal have stillet en lejlighed til rådighed i København.

Alex Vanopslagh vurderer selv, at han har brugt mellem 60 og 80 dage om året på adressen i Struer.

Regningen på 30.000 kroner dækker kun dobbelt husførelse i 2021, da der ifølge Ekstra Bladet fortsat er ved at blive indhentet oplysninger hos Københavns Kommune for 2020 og 2022.

Alex Vanopslagh har både opsagt sin lejlighed i Struer og medlemsboligen i København, efter Information i september første gang skrev om politikerens boligforhold.

Forrige artikel S skoser V for at tøve med CO2-skat på landbruget, men vil også selv vente på eksperters anbefalinger S skoser V for at tøve med CO2-skat på landbruget, men vil også selv vente på eksperters anbefalinger Næste artikel Pengene vil fosse ud af danskernes pengepunge – særlige grupper rammes ekstra hårdt af energikrisen Pengene vil fosse ud af danskernes pengepunge – særlige grupper rammes ekstra hårdt af energikrisen