Aftale om trafikmilliard på trapperne

TRÆNGSEL: Dansk Folkeparti og Enhedslisten er stort set enige med regeringen om at indgå aftale om en milliard kroner til den kollektive trafik. Begge partier forventer snarlig aftale.

Dansk Folkeparti og Enhedslisten gør klar til at indgå aftale med regeringen om at sikre en milliard kroner til den kollektive trafik.

Begge partier har således ifølge Altingets oplysninger stort set accepteret det udspil, som regeringen lagde frem i sidste uge. Her ville regeringen finde en milliard kroner til den kollektive trafik, som fordeles lige mellem forbedringer og billigere billetter. Midlerne findes ved at ændre reglerne for leasing af biler.

Ifølge Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, er der ikke indgået nogen aftale endnu, og der er ikke planlagt noget møde i dag. Derfor kommer aftalen muligvis først i morgen, vurderer han.

Enhedslisten har forgæves forsøgt at sikre flere penge til den kollektive trafik ved at foreslå øgede parkeringsafgifter og -bøder. Det har regeringen imidlertid pure afvist.

EL: 600 millioner i år
Til gengæld mener Henning Hyllested, at aftalen højst sandsynligt ender med, at der allerede kommer 600 millioner kroner til den kollektive trafik i år og ikke først fra næste år, som regeringen ellers lægger op til.

"Det er klart, at når pengene fra leasingaftalen allerede begynder at komme ind nu, så skal de midler også bruges til den kollektive trafik," siger han.

Enhedslisten forsøger desuden at sikre, at trængselskommissionen - som bliver en del af aftalen - skal arbejde for at finde flere midler til den kollektive trafik, ligesom partiet også satser på, at kommissoriet ikke kun skal have fokus på trængsel, men også luftforurening.

Forrige artikel Venstre kræver flere indrømmelser Venstre kræver flere indrømmelser Næste artikel Råd: Hvorfor skal vi have mere økologi? Råd: Hvorfor skal vi have mere økologi?