EL-spidskandidat på Langeland får kritik efter valg

Tommy Bredal er blevet valgt som spidskandidat for Enhedslisten på Langeland; men møder anklager om kup efter opstillingsmødet.

Enhedslistens eneste nuværende medlem af kommunalbestyrelsen på Langeland, Tommy Bredal, er valgt som spidskandidat for partiet til det kommende kommunalvalg.

Det skriver Fyens Stiftstidende. 

Efter valget er Enhedslistens lokalafdeling i oprør og flere medlemmer har forladt partiet i protest mod valget af Tommy Bredal, som de mener har kuppet sig til posten.

Anklagerne mod Tommy Bredal går på, at der dukkede fem nye medlemmer op til opstillingsmødet, som alle er bekendte af Bredal. Han endte med at vinde over sin modkandidat til spidskandidatposten, Gert Rosing, med 10 stemmer mod 8. 

"En pudsig episode opstod i starten af mødet, hvor en mand kom ind, og det viste sig, at han ikke stod på medlemslisten. Oplyst om, at han så ikke kunne stemme, vendte han sig mod Tommy Bredal og sagde: "Jamen Tommy, du sagde jo, du ville ordne det","skriver det nu forhenværende Enhedslisten-medlem Troels Brøgger i et læserbrev om opstillingsmødet. 

Udover Tommy Bredal er Enhedslisten på Langeland endnu ikke klar med yderligere kandidater. 

Forrige artikel Nye Borgerlige stiller op til valg i Tønder Næste artikel Sundheds- og Ældreministeriet får ny presserådgiver