Byrådsmedlem forlader SF

Peder Sørensen fra Ringkøbing-Skjern forlader SF og fortsætter som løsgænger i byrådet.

SF's frontfigur i Ringkøbing-Skjern Kommune Peder Sørensen har mistet troen på det politiske projekt og forlader nu partiet.

Det kom frem på lokalforeningens generalforsamling mandag aften, til stor overraskelse for blandt andet lokalformand Jørgen Rabjerg:

”Der er lige nogle ting, vi skal have vendt. Det er helt nyt for mig, men jeg har respekt for hans beslutning, selv om det er beklageligt, at SF mister sin plads i økonomiudvalget,” lød det i en kommentar til Dagbladet Skjern.

Peders Sørensen fortsætter således i kommunalbestyrelsen og beholder sin plads i kommunens økonomiudvalg, samt posten som formand for Energirådet.

Baggrunden for beslutningen skal findes i SF's overordnede landspolitiske linje, forklarer han:

”I forbindelse med Folketingsvalget skrev jeg til partikontoret, fordi jeg mente, at SF skulle bruge den nye platform til at lytte til vælgernes ønske om en anden politisk kultur med fokus på håb, drømme og nye måder at udvikle politik på. Men partiet valgte at gå en mere traditionel vej og missede efter min opfattelse chancen for at vinde nogle af de tabte vælgere tilbage med signaler om, at partiet er parat til at drive politik på en anden måde,” siger han.

Peder Sørensen fortsætter således som nævnt som løsgænger, men afviser ikke på sigt en fremtid i et andet parti.

Forrige artikel Carl Holst tilbage på tinge Næste artikel Bagmandspolitiet sigter øverste ledelse i OW Bunker