Cekic står til at ryge ud af Folketinget

GEOGRAFISK PROGNOSE: Den omstridte SF'er Özlem Sara Cekic ville miste sin plads i Folketinget, hvis der var valg nu. SF står nu kun til to mandater i Københavns Storkreds, hvor Enhedslisten står til det dobbelte.

Den seneste uge har Özlem Sara Cekic befundet sig i medieorkanens øje efter sit forfejlede forsøg på at diskutere fattigdom.

Nu viser Altingets.dk's prognose, at hun også står til at miste sin plads i Folketinget, hvis der var valg nu.

Özlem Sara Cekic blev kun valgt på et tillægsmandat i Københavns Storkreds ved valget i september, men det mandat må SF afgive til Enhedslisten, hvis der bliver udskrevet valg.

Det viser professor Søren Risbjerg Thomsens geografiske prognose for mandaternes fordeling, der er lavet på baggrund af et kvalitetsvejet gennemsnit af alle landets troværdige meningsmålinger i november måned.

Prognosen er dermed baseret på meningsmålinger, som er foretaget, før Özlem Sara Cekic og SF blev ramt af en boomerang i fattigdomsdebatten.

Villys indtog i København koster dyrt
SF's tilbagegang i meningsmålingerne rammer altså nu partiet i København, hvor SF i forvejen er under pres.

Ved valget i september gik SF tilbage fra fire til tre mandater i København, hvilket betød, at Kamal Qureshi ikke blev genvalgt. Og nu er det så Özlem Sara Cekics mandat, der er i fare.

Tilbagegangen i København til kun to mandater gør ekstra ondt på SF, fordi partiet før sidste valg flyttede den dengang meget populære partiformand Villy Søvndal fra Sydjyllands Storkreds til Københavns Storkreds.

Det var partiledelsens forventning, at Villy Søvndal kunne trække ekstra stemmer til SF i hovedstaden, men det er gået lige modsat.

I stedet står Enhedslisten nu til hele fire mandater i Københavns Storkreds.

Læs hele artiklen her (Kræver abonnement)

Forrige artikel 5. december: Pernille Rosenkrantz-Theil 5. december: Pernille Rosenkrantz-Theil Næste artikel 6. december: Gitte Lillelund Bech 6. december: Gitte Lillelund Bech