Troels Lund populær minister i Skatteudvalget

NY MINISTER: Skatteudvalgets arbejde er blevet mere gnidningsfrit, efter at Troels Lund Poulsen (V) har afløst Kristian Jensen (V) som skatteminister, mener udvalgsmedlemmer fra begge sider af Folketinget.

Det var de færreste, der havde forventet noget decideret jordskælv, da Troels Lund Poulsen i februar i år blev sat ind på posten som skatteminister i stedet for Kristian Jensen (V).

De to politikere blev af mange anset for at være to alen af et stykke - skarpe og polemiske debattører - og Troels Lund Poulsen havde ikke just ry for at have været den mest konsensusskabende miljøminister. Derfor forventede de fleste da også, at stilen i Skatteudvalget ville være stort set uforandret i forhold til tiden under Kristian Jensen - med mange hårde politiske slagsmål og meget få brede forlig.

Men efter næsten et halvt år med Lund Poulsen i ministerstolen har der bredt sig en mildere stemning i udvalget. Adskillige udvalgsmedlemmer bemærker, at den nye ministers politiske stil er rundere og venligere end forgængerens, han er mere lydhør over for oppositionens forslag, og det har endda også affødt skattepolitiske aftaler hen over midten.

"Jeg fornemmer, at Troels Lund Poulsen virker mindre dumstædig. Han er mere villig til at se på, om der rent faktisk er problemer - og det er virkelig sundt, at vi har fået en mere lydhør minister. Der er jo ingen tvivl om, at han har polemiske evner - han kan krammet, fra da han var politisk ordfører - men når mikrofonerne er slukket, så er han mere villig til at samarbejde," siger SF's skatteordfører Jesper Petersen.

Imødekommer oppositionen i flere sager
Som eksempler på imødekommelserne nævnes blandt andet det brede forlig om amnesti til skattesnydere, som alle partier undtagen Socialdemokraterne står bag, løfter om en handlingsplan mod sort arbejde, mod skatteunddragelse i multinationale selskaber, øget indsat for inddrivelse af skattegæld og en øget indsats mod snyd med sommerhusudlejning.

Læs hele artiklen på Altinget | Skat (abonnement)

Forrige artikel SF vil have by- og boligministerium i ny regering Næste artikel Opdelte ministerier blokerer bedre læreruddannelse Opdelte ministerier blokerer bedre læreruddannelse