Ny lægeuddannelse i Aalborg møder modstand

LÆGER: Regeringen har netop givet grønt lys til, at Aalborg Universitet kan uddanne læger. Lægeforeningen beklager beslutningen.

Diskussionen om en mulig lægeskole i Aalborg har kørt en rum tid, og nu har regeringen så givet sit samtykke. Efter sommerferien vil 50 studerende kunne begynde på medicinstudiet på Aalborg Universitet.

Rektor på Aalborg Universitet, Finn Kjærsdam, glæder sig over beslutningen og siger i en pressemeddelelse:

"Vi har hele tiden ment, at vores idé var god for både Nordjylland og det danske samfund som helhed. Og for nogle måneder siden fik vi ministeriets ord for, at vores faglige grundlag også var i orden. Siden da har vi blot ventet på denne endelige afgørelse fra regeringen, så i dag er en glædens og en lettelsens dag."

Overflødig lægeuddannelse
Hos Lægeforeningen er begejstringen dog svær at få øje på. Her finder man den ekstra lægeskole overflødig og er bekymret for forskningsmiljøet.

Formanden for Lægeforeningens uddannelsesudvalg, Michael Dall, siger i en pressemeddelelse:

"Der er ikke brug for endnu en lægeskole. Der er en stor risiko for, at en fjerde lægeskole vil udtynde miljøet af forskere og undervisere på de tre eksisterende medicinstudier og dermed ødelægge velfungerende forskningsmiljøer. Og jeg må sige, at det virker uforståeligt, at man i disse tider vil bruge så mange ressourcer på at oprette endnu et medicinstudium med kun 50 studerende. Det er et meget lille studiemiljø, og det gør mere skade end gavn."

Ingen garanti for spredning
Fra regeringens side har man ønsket at sprede de medicinstuderende med henblik på at sikre læger uden for de store byer. Videnskabsministeriet skriver på sin hjemmeside:

"Regeringen har lagt vægt på, at en lægeuddannelse i Aalborg kan have positive regionale effekter og betydning for vækst og udvikling af nye, videntunge arbejdspladser i Nordjylland og vil understøtte Region Nordjyllands styrkeposition inden for sundhedsteknologi og biomedicin."

Men også her er Lægeforeningen skeptisk. Michael Dall siger:

"De undersøgelser, der er lavet på området, peger ikke på, at det bliver tilfældet. Læger vil stadig søge mod København og Århus."

Antallet af bachelorstuderende på medicinstudiet vil fortsat være 1400 pr. år. Således reduceres antallet af studiepladser med 21 på Københavns Universitet, 17 på Århus Universitet og 12 på Syddansk Universitet.

,

Forrige artikel Travle EU-dage Travle EU-dage Næste artikel DF internt uenige om pesticider DF internt uenige om pesticider