Berlingskes nye politiske redaktør stopper

KARRIERE: Berlingskes nyudnævnte politiske redaktør Claus Kragh har af hensyn til familien valgt at træde tilbage til en stilling som almindelig journalist.

Claus Kragh, der under COP15 var Berlingske Tidendes klimaredaktør, har meddelt, at han alligevel ikke ønsker at tiltræde sin nye stilling som politisk redaktør. Han skulle være begyndt den 1. januar i år.

Han har valgt i stedet at fortsætte som almindelig journalist tilknyttet Berlingske Tidendes indlandsredaktion.

"Det sker af personlige grunde og af hensyn til familien. Vi har været i udlandet i ni år, indtil jeg kom hjem i sommer. I efteråret har jeg været klimaredaktør. Det var en enormt spændende og stor opgave, jeg var glad for. Da vi nåede hen til jul, tænkte jeg, at jeg måtte lige have en pause. Det er helt udramatisk," siger Claus Kragh til Journalisten.dk og understreger: 

"Det kan være en stor udfordring for en familie at flytte ud og blive expat, men det kan være lige så krævende at komme hjem igen. Jeg kan forestille mig, at der er mange konspirationsteoretikere ude i det ganske land, men det er ganske udramatisk," understreger Claus Kragh.

Han fik stillingen som politisk redaktør, da der i efteråret var en større personalerokade på Berlingske Tidendes politiske redaktion. Daværende redaktør Bjarne Steensbeck skiftede til gravergruppen, Thomas Larsen blev personaleansvarlig, og Troels Mylenberg forlod avisen.

Forrige artikel Følg kommissær-høringerne her Følg kommissær-høringerne her Næste artikel Venstres pressetjeneste i dårlig form