Enhedslisten har offentliggjort finanslovsforslag

DOKUMENTATION: Flere offentlige job, øget kontanthjælp og en statsbank. Det er nogle af de punkter, der er på Enhedslistens finanslovsforslag.

Staten skal skabe job, fattigdommen skal afskaffes, og fremtidige kriser skal forebygges. Det er nogle af de centrale punkter i det finanslovsforslag, som Enhedslisten har fremlagt. 

"Otte års borgerlig økonomisk uansvarlighed med ufinansierede skattelettelser har efterladt et enormt hul i statskassen. Det hul vil vi gerne medvirke til at lukke, men regningen skal betales af de rigeste og af de store selskaber," siger Enhedslistens finansordfører Frank Aaen og fortsætter:

"Vores forslag viser, at det er muligt på én gang at være socialt, miljømæssigt og økonomisk ansvarlig. Men det kræver vilje til at flytte på samfundets ressourcer fra toppen til bunden."

Overfinansiering
Udgifterne vil samlet udgøre 91 milliarder. Finansieringen vil Enhedslisten hente ved blandt andet helt at fjerne fradraget fra private pensionsopsparinger og ved at øge beskatningen af Nordsøolien og de multinationale selskaber.

Da de samlede indtægter udgør 122 millarder, vil der være et overskud på 31 milliarder, der kan medvirke til at lukke hullet i statskassen.

Forrige artikel Radikale vælgere flygter fra partiet Næste artikel S på banen med eget burkaforslag