Radikale vælgere flygter fra partiet

FLUGT: Hvis der var valg i morgen, ville kun 42 pct. af det seneste valgs radikale vælgere igen sætte krydset ved liste B. Det viser ny undersøgelse.

Seks ud af ti vælgere, der stemte på De Radikale ved det seneste folketingsvalg, har vendt blikket bort fra partiet.

Det er SF og S, der står for henholdsvis 32 og 26 procent af stemmetyveriet fra De Radikale, mens kun 14 procent af de frafaldne vælgere er vandret til V, K eller DF. Resten er i tvivl.

Det viser en analyse foretaget for Ugebrevet A4.

"Siden sidste valg har det været et kæmpe problem, at en så stor del af gruppens medlemmer er på vej til efterløn og pensionering, og at en anden del er grundlæggende uenige i Vestagers kurs. Det betyder, at der er meget få tilbage, som kan trække læsset," vurderer forhenværende leder af De Konservative, politisk kommentator Hans Engell. 

Ove Dall, chefredaktøren for den radikale avis, Skive Folkeblad, mener, at grobunden for en ny radikal storhedstid ligger i en politisk profil nærmere midten af dansk politik og helst med et tydeligt social-liberalt varemærke:

"Der har været en venstredrejning af partiet og en meget stærk fokusering på udlændingepolitikken. Mange vælgere har ikke længere opfattelsen af, at de radikale er et bredt favnende midterparti. Jeg tror ikke, man har været stærk nok til at formidle det, jeg vil kalde 'social-liberal classic'," siger han til Ugebrevet A4.

Forrige artikel Løkkes tale ved indstiftelsen af den nye flagdag Næste artikel Enhedslisten har offentliggjort finanslovsforslag