Uoverensstemmelser om udlændinge mellem S og R

UENIGHED: Der bliver ikke ændret på hverken 24-års-regel eller tilknytningskrav, siger S, efter at R igen i går krævede det forhandlet.

Kampen om udlændingepolitikken fortsætter mellem Socialdemokraterne og de Radikale.

Det stridende punkt er igen, om de Radikale skal have noget som helst at sige i en fremtidig rød regerings udlændingepolitik. Det afviste Helle Thorning-Schmidt i sidste uge.

I går gav De Radikales leder, Margrethe Vestager, svar på tiltale. Selv om det har lange udsigter at ændre den stramme udlændingepolitik, så vil de Radikale tage både 24-års-regel og tilknytningskrav med til forhandlingsbordet, når S, SF og de Radikale skal blive enige om en fremtidig politik.

Men det ønske får de Radikale intet ud af, fastslår politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S) over for Berlingske Tidende.

"Den stramme udlændingepolitik står fast og vil ikke blive ændret. For at få de mennesker, der allerede bor her, succesfuldt integreret, er det afgørende, at vi har styr på antallet, der kommer til landet," siger Henrik Sass Larsen - selvom partiet ikke kan mønstre de udslagsgivende 90 mandater alene med SF.

"Vi har ikke fantasi til at forestille os, at de Radikale vil vælte en kommende regering. Når de to store toneangivende partier i oppositionen har lagt sig fast på det her, så bliver det også sådan," understreger Sass Larsen.

Men det får nu ikke de Radikale til at give op så let: Både 24-års-regel og tilknytningskrav er i spil.

"Vi tager det med til forhandlingsbordet, og så må vi se, hvor langt vi kan komme. Vi skal, som Margrethe sagde i går, have indflydelse på alle politikområder," siger næstformand Morten Østergaard.

Forrige artikel S-SF's skatteudspil møder kritik fra fagforeningerne Næste artikel Navne-revolution på Berlingskes Christiansborg-redaktion