Ny kreditpakke klar uden oppositionen

NYHED: Regeringen er klar med hjælpepakke på 4 mia. til erhvervslivet. Oppositionen blev ikke hørt.

Da økonomiminister Lene Espersen (K) i formiddags præsenterede regeringens nye kreditpakke til erhvervslivet, var det uden oppositionens deltagelse. Socialdemokraterne, Radikale og SF var ellers inviteret til forhandlingerne i morges, men da oppositionen mødte op, havde regeringen reelt forhandlet pakken færdig med Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

"Der var ikke nogen forhandling. Der var en mundtlig orientering om den aftale, Lene Espersen har lavet med Dansk Folkeparti og Ny Alliance. Hun havde ikke engang papirer med," siger Margrethe Vestager (R) til Politiken.

Hjælp til små og mellemstore
Kreditpakken er særligt målrettet små og mellemstore virksomheder, og giver samlet en indsprøjtning på 4 mia. kr.

"Med erhvervspakken sætter vi målrettet ind for at hjælpe de små og mellemstore virksomheder med at skabe ny vækst og eksport. Vi lægger stor vægt på, at pengene hurtigt og effektivt kommer virksomhederne til gavn. Derfor bliver erhvervspakkens initiativer sat i gang gennem eksisterende institutioner, så vi undgår at opbygge ny administration," skriver Lene Espersen i en pressemeddelelse.

Regeringen har afsat 1,5 mia. kr. til at kautionere for virksomhedernes lån under den særlige vækst-kautionsordning. Endvidere er der afsat 0,5 mia. i risikovillig kapital som virksomheder kan låne. Endeligt skal 2 mia. kr. bruges til at øge dansk eksport i form af større og mere lempelige eksportkreditter.

Den nye kreditpakken skal træde i stedet for den eksisterende hjælpepakke til erhvervsvirksomheder, der bl.a. forlængede frister for moms-indbetalinger. De forlængede betalingsfrister udløber i disse måneder. Med den samlet indsats på 4 mia. kr. blev kreditpakken 1 mia. kr. mindre, end regeringen oprindeligt havde meldt ud.

Forrige artikel JP-politisk redaktør indlandschef på Politiken Næste artikel Ungdomskommissionen: Behold lavalderen