Regeringen og DF strides om ulandsbistand

STRID: Regeringen vil forhøje den aftalte procentsats, som er 0,82 pct. af BNI til 0,83 pct. i den nye finanslov. DF afviser blankt.

"Selv om vi laver et meget stort underskud i år, har vi som samfund råd til at skærme ulandene af, i stedet for, at det er dem, der skal bære den her belastning igennem på de rige landes budgetter," siger Venstres finansordfører, Tina Nedergaard, til politiken.dk.

Men det vil DF ikke være med til.

"Vi har modstræbende sagt ja til, at bistanden skal være 0,82 procent i stedet for de 0,7 procent, som FN har anbefalet. Derfor er det uacceptabelt, at når vores indkomst går ned, skal vi kompensere for det," siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen og fortsætter:

"Det er et væsentligt punkt for os, og vi vil ikke både blæse og have mel i munden. Enten må regeringen finde ud af at have faste tal, eller også skal man holde fast i procentdelen. Regeringen må vælge."

Forrige artikel Løkke skal forsvare udrevne sider Næste artikel DF: Kommuner skal finde penge til produktionsskoler DF: Kommuner skal finde penge til produktionsskoler