Løkke skal forsvare udrevne sider

SKOLERET: Socialdemokraterne kalder statsminister Lars Løkke Rasmussen i samråd efter kritik af "magtbrynde".

Socialdemokraterne vil have statsministeren til at redegøre for regeringens samarbejde med Folketinget.

Lars Løkke Rasmussen (V) er kaldt i samråd, efter finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) senest er blevet kritiseret for at fjerne en række nøgletal i det fortrolige finanslovforslag, Finansudvalget modtog inden præsentationen af lovforslaget.

Det er blot et af flere eksempler på regeringens "magtbrynde", mener Socialdemokraternes gruppeformand, Carsten Hansen:

"Det lader til, at man efterhånden er fuldstændigt ligeglad med Folketinget, når blot man har et flertal med Dansk Folkeparti," siger han ifølge bt.dk.

Nærmer sit et grundlovsbrud
"Det er udansk og ligger slet ikke i tråd med den måde, vi tidligere har oplevet samarbejdet på. Arbejdet i Folketinget vanskeliggøres dagligt, når ministre nægter at komme i samråd, og man ikke vil leve op til aftaler i for eksempel Finansudvalget om udlevering af finanslovforslaget.

Det nærmer sig det groteske, når vi ser, at man river sider ud af forslaget. Jeg oplever et klart skred i samarbejdet, som på ingen måde kan retfærdiggøres ud over, at man har et flertal og ser stort på aftaler, samarbejde, ja og endda grundlovsbrud," siger den socialdemokratiske gruppeformand.

Forrige artikel K vil have Lomborg-støtten undersøgt K vil have Lomborg-støtten undersøgt Næste artikel Regeringen og DF strides om ulandsbistand