Irakerne i kirken splitter S og SF

OPHOLD: SF skifter kurs og mener nu, at de afviste irakere skal have humanitær opholdstilladelse. S står stadig fast på, at de skal tvangsudvises.

De afviste irakere, som nægter at rejse ud af landet, får nu SF til at vende S ryggen i udlændingepolitikken. Det skriver Politiken.

Kursskiftet i SF kommer efter blandt andet asylordfører Meta Fuglsang besøgte nogle af de irakere, som har søgt tilflugt i en kirke på Nørrebro. Nu kræver partiet, at tvangsudsendelserne skal stoppes, og at en række af de afviste irakere skal have humanitær opholdstilladelse.

"Kriterierne for humanitært ophold er blandt andet, at man har været her mere end 5-6 år, eller at man er syg. Mange af irakerne har været her betydeligt længere, og vi skal ikke sende syge folk ud, når de ikke kan få behandling i Irak," siger asylordføreren.

S: Uenigheden er ikke så stor
S og SF har løbet parløb i en lang række politiske sager, men nu er der uenighed. Men den er ikke nævneværdigt stor, mener integrationsordfører Henrik Dam Kristensen (S).

"Dette her med humanitær opholdstilladelse er et lille hjørne, vi er uenige om, men i bund og grund er det et meget lille hjørne," siger han og henviser til partiernes fælles udlændingeudspil.

"Vi har et godt grundlag for at samarbejde. Så kan man vælge at gøre dette her til noget stort, men det synes jeg ikke, det er i virkelighedens verden," siger han.

Forrige artikel Vælgerne tvivler på S-ledelsen Vælgerne tvivler på S-ledelsen Næste artikel Flere små ukendte partier i dansk politik