Lovforslag om minimumsstraf skærpet

NYHED: Efter et dramatisk møde i Folketingets Retsudvalg bliver forslaget om minimumsstraf for ulovlige skydevåben nu udvidet.

Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup fik skabt alvorlig uro på regeringssiden, da hun onsdag stillede et ændringsforslag, der skulle lukke et hul i bandepakken. 

Først afviste regeringspartierne Hækkerups forslag, men siden skærpede de det ligefrem. 

Således bliver minimumsstraffen på et års fængsel aktuel, hvis man "besidder, overdrager, transporterer eller videregiver" ulovlige våben. Eller for den sags skyld forsker i i ulovlige eksplosiver med fremstilling for øje. 

Indholdsmæssigt kan Karen Hækkerup sagtens leve med regeringspartiernes nye forslag, men hun undrer sig over fremgangsmåden i Retsudvalget:

"Regeringspartiernes holdning til mit ændringsforslag viser, at det ikke er det saglige indhold, der tæller for dem. Det eneste, der betyder noget, er at få det sidste ord," siger Karen Hækkerup.

Det var søndag ikke muligt at få en kommentar fra justitsminister Brian Mikkelsen, men formanden for Folketingets Retsudvalg, Dansk Folkepartis Peter Skaarup, er overmåde tilfreds med udfaldet:

"Minimumsstraf har længe været en mærkesag for Dansk Folkeparti, så dette er et regulært gennembrud for os. Jeg kan også kun være glad for, at lovforslaget nu er blevet skærpet, så bandemedlemmerne ikke kan bruge alle mulige smuthuller for at komme under minimumstraffen," siger Peter Skaarup.

Forrige artikel Kampen om overskrifterne Næste artikel DF vil sende Istedløven hjem til Flensborg DF vil sende Istedløven hjem til Flensborg