Dyrlæge fra Maribo afløser Fogh

AFLØSER: Flemming Møller (V) driver et dyrehospital i Maribo. Nu skal han i Folketinget i stedet for Anders Fogh Rasmussen.

Foghs afsked med dansk politik har banet vejen for førstesuppleanten, dyrlægen fra Maribo, Flemming Møller (58).

Har siddet i Folketinget før
Flemming Møller har tidligere vikarieret for andre folketingsmedlemmer.

I efteråret 2003 blev han indkaldt til Folketinget som stedfortræder for Hans Andersen, og i 2004 sad han på taburetten i stedet for Karsten Nonbo.

Efter valget i 2007 blev Flemming Møller førstesuppleant i Sjællands Storkreds, og sidste år var han stedfortræder i Folketinget i årets tre første måneder, mens Louise Elholm var på barselsorlov. I den periode fungerede han som boligordfører for Venstre.

Usikkerhed om datoen
Det vides endnu ikke, om Anders Fogh Rasmussen vælger at forlade Folketinget med det samme, eller om han bliver som menigt medlem af Venstres folketingsgruppe, indtil han 1. august skal begynde på sit nye job som Nato-chef i Bruxelles. 

Dyrlæge med eget dyrehospital
Flemming Møller er i dag medlem af byrådet i Lolland Kommune, hvor han er formand for Forskerpark Lolland-udvalget og næstformand i Teknik- og miljøudvalget og i Femern Bælt-udvalget.

Han er uddannet dyrlæge og byggede i 1997 Maribo Dyrehospital, der i dag beskæftiger 6 dyrlæger og 5 klinikassistenter.

Politisk mener Flemming Møller bl.a., at Danmark skal indføre euro, at ejerboliger ikke skal beskattes mere, at det skal være tilladt at gå til prostituerede, og så er han overvejende tilhænger af, at Tyrkiet bliver medlem af EU, når landet er økonomisk klar og i øvrigt overholder menneskerettighederne.

Forrige artikel Løkke - kommunalpolitiker indeni Løkke - kommunalpolitiker indeni Næste artikel Fogh får ris og ros