Søvndal: Jernnæve mod organiserede kriminelle

SF-LANDSMØDE: Villy Søvndal krydrede hårde angreb på "liberalisten Løkke" og skattereformen med et offensivt forsvar for SF's strammere retspolitik.

Der lød som ventet barsk kritik af den "nedslidte regering med dens blokpolitik, liberalisme og champagne-reform på skatteområdet", da SF-formand Villy Søvndal lidt over 11 lørdag formiddag indledte SF´s landsmøde i Århus.

Men SF-formanden kom også ind på spørgsmål, der er væsentligt mere kontroversielle i SF-baglandet. Således valgte Villy Søvndal at tage tyren ved hornene, da han forsvarede den nye og strammere retspolitiske linje, der kom på bordet i forbindelse med bandekonflikten.

Mens SF's retspolitik tidligere entydigt fokuserede på den præventive indsats - og afviste strengere straffe - foretrækker Søvndal i dag en kombination: 

SF-formanden udtrykte det på denne måde i sin landsmødetale:
"Modsat regeringen og Dansk Folkeparti går vi på to ben i retspolitikken."

"Vi er klar med en jernnæve til de organiserede kriminelle, der render rundt med skydevåben i gaderne. De skal i fængsel! Rockerborgene skal væk. Og de kriminelle bandemedlemmer skal mandsopdækkes," sagde Søvndal og tilføjede:

"Men vi er også helt klar over, at regeringens evindelige mantra med hård straf, hård straf og hård straf ikke kan stå alene. Det har de seneste otte år vist med al ønskelig tydelighed."

SF-landsmødet slutter søndag.

Forrige artikel DN genvælger siddende præsident Næste artikel Skattereform laves om med SF i regering Skattereform laves om med SF i regering