Så er regeringens forårspakke klar

FORÅRSPAKKE: Regeringens forårspakke byder på nedsættelse af skatten på arbejde, hjælp til boligejere i klemme og dyrere cigaretter.

Så kom dagen, som mange har ventet på. Regeringen præsenterede i dag kl. 11 på et stort anlagt pressemøde deres forårspakke. Forårspakke indeholder en skattepakke samt en klima- og vækstpakke.

Forårspakken kommer oven på Skattekommissionens udspil den 2. februar.

Dagens udspil blev præsenteret af fem ministre anført af statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) samt regeringspartiet De Konservatives leder, økonomi- og erhvervsminister, Lene Espersen.

Med ved bordet sad også finansminister Lars Løkke Rasmussen (V), skatteminister Kristian Jensen (V) og justitsminister Brian Mikkelsen (K).

Marginalskat skal ned
På pressemødet blev det klart, at skatteplanen vil byde på en samlet skatteomlægning på 30 milliarder kroner.

Skatteplanen byder blandt andet på, at skatten på den sidst tjente krone - den såkaldte marginalskat - skal sænkes fra de nuværende 63 procent til 56 procent.

Skattekommissionen havde foreslået en sænkelse af marginalskatten til maksimalt 54,7 procent.

Lettelsen af top- og mellemskatten vil ifølge Jyllands-Posten tegne sig for 12 milliarder kroner, mens de resterende 18 milliarder skal bruges til at sænke bundskatten og hæve person- og beskæftigelsefradragene.

Der røres ikke ved SU'en
Skattekommisionens forslag om at nedsætte SU'en til de studerende fra seks år til fire år har i de seneste par uger været et særdeles omdiskuteret emne, men de studerende kan ånde lettet op, da regeringen har opgivet enhver tanke om at røre ved uddannelsesstøtten.

Boligejere kan være rolige
Også boligejerne kan sove roligt om natten, idet regeringen ikke skærer nær så kraftigt ved rentefradraget, som ellers foreslået af Skattekommissionen. Kommissionens udspil gik på at sænke rentefradraget fra de nuværende 33 procent til 25 procent over en årrække, men i regeringens udspil vil rentefradraget fra renteudgifter over 50.000 kroner om året ifølge Jyllands-Posten være nede på 25 procent, når reformen i 2019 er indfaset helt.

Hjælp til boligejere
Regeringen er ifølge Berlingske Tidende også klar med en særlig sikringsmodel for boligejere, så især unge boligejere med stor boliggæld og lav indkomst ikke kommer i klemme. Dermed har regeringen sikret sig mod eventuelle beskyldninger om løftebrud.

Cigaretter bliver dyrere
På pressemødet præsenterede regeringen også en såkaldt sundhedspakke, samt klima- og vækstpakker.

Sundhedspakken vil blandt andet betyde, at prisen på cigaretter stiger med tre kroner til 35 kroner. Dermed kommer prisen på en pakke cigaretter op på niveau med priserne i Tyskland og Sverige.

Kun partier, der støtter fastholdelsen af skattestoppet kan komme med i en skatteaftale, har regeringen på forhånd meldt ud. Statsministeren gjorde det på pressemødet klart, at man satser på en lynforhandling.

Forrige artikel SF: Arbejdsgivere skal melde ledige stillinger centralt SF: Arbejdsgivere skal melde ledige stillinger centralt Næste artikel Thulesen Dahl-biografi skrives af Altinget-journalist Thulesen Dahl-biografi skrives af Altinget-journalist