Mere end et års forsinkelse og du er ude

KANDIDAT: Humaniora på KU vil fra i år smide studerende ud fra de humanistiske kandidatuddannelser, hvis de er mere end ét år forsinket. Ny færdiggørelsesbonus skyld i den nye praksis.

Fra i år gælder det om at rubbe neglene på de humanistiske kandidatuddannelser på KU. Studerende på de toårige kandidatuddannelser skal nemlig være færdige inden for tre år, hvis de ønsker at blive på KU. Hvis treårsgrænsen overskrides, bliver de smidt ud. Det skriver Information mandag.

Ansatte og studerende er oprørte og har gennem et halvt år forsøgt at ændre reglen. Ifølge tal fra Danske Universiteter kan det nemlig komme til ramme 60 procent af studerende på humaniora.

Reglerne risikerer at ramme studerende med børn eller studerende, som ikke har mere SU og derfor er nødt til at arbejde ved siden af.

Hanne Løngreen, der er prodekan for uddannelse på Det Humanistiske Fakulet, forklarer, at de nye stramme aktivitetskrav er blevet indført, fordi den nye færdiggørelsesbonus, som politikerne har vedtaget i år, vil betyde et stort økonomisk tab for fakultetet.

Forrige artikel Rapport: Landmænd opretter ikke randzoner Rapport: Landmænd opretter ikke randzoner Næste artikel Analyse: Sidste udkald for Lene Espersen Analyse: Sidste udkald for Lene Espersen