Erik Aller: Drop mediestøtte på nær DR's

ULIGHED: Statsstøtten til mediebranchen skal væk. Hvis staten vil blande sig i mediedrift, må det foregå i DR-regi, mener overdirektør Erik Aller, der bakkes op af Altinget.dk.

Staten skal holde fingrene fra medievirksomhedernes drift. Det mener Erik Aller, der er overdirektør i Carl Allers Etablissement A/S.

"Hvis man nu laver en gældssanering af TV 2 eller giver stationen mulighed for at få licenspenge, så betyder det reelt, at staten nu direkte overtager licensforpligtelsen for Radio Nova. Det er konkurrenceforvridende og må selvfølgeligt være totalt uacceptabelt for Radio 100FM. Det kan godt være, at dette juridisk set er lovligt, men etisk er det stærkt kritisabelt," skriver Erik Aller i en kommentar på netavisen MediaWatch.dk.

"Dette understreger igen, at staten med den nye medielov bør fjerne al støtte til medier. Hvis man føler, at dette vil medføre nogle mangler i det totale mediebillede, fordi der af den grund vil mangle nogle tilbud, så må det være opgaver som man lægger over til DR," skriver Erik Aller, der også tidligere har kritisseret den offentlige støtte til de betalte dagblade på distribution og moms.

Erik Aller skriver også i sin kommentar, at skal mediebranchen fortsat have glæde af en lavere moms - så skal det gælde for alle medier og ikke kun de betalte dagblade som i dag.

Altinget bakker Aller op
Ifølge Altinget.dks oplysninger er netop Aller på vej med en sag ved EU's konkurrencemyndigheder for at få erklæret dagbladenes nulmoms ulovlig. Et initiativ, Altinget.dks udgiver hilser velkommen:

"Vi står moralsk og ideologisk helt bag et sådant initiativ, som oplagt bør komme fra en markedsleder som Aller. Dagbladene er jo af tekniske grunde under udfasning over hele verden. Se nu bare, at selv Los Angeles Times er gået i betalingsstandsning. Hvis ikke politikerne senest ved næste medieforlig yder medieformerne lighed i støtte og vilkår under ét, kan vi ende med et udpint folkestyre uden solide medier, der kan klare sig på frie markedsvilkår. Politikerne har pligt til at sikre rammevilkår, så unge journalist-iværksættere online kan trænge ind, hvor de gamle print-former giver op," siger Rasmus Nielsen.

Han tilføjer, at han også deler Allers holdning om, at mediestøtte alene burde gives til DR, så resten af mediebilledet kunne konkurrere på lige vilkår. Hvis ikke der skabes lighed, tvinger det de fritstående netmedier til at flytte selskaber og teknik mm. til udlandet for ad den vej at skabe lighed med print-konkurrenterne.

"Det har vi studeret, hvordan dele af magasinpressen har gjort. Vi viger helst tilbage. Men er alternativet, at ulighed kan tvinge os i knæ i de nærmeste år, har politikerne ikke givet os andet valg."

Forrige artikel Rønn tvang Nyrup til at udsætte lovforslag Rønn tvang Nyrup til at udsætte lovforslag Næste artikel Landbrugsraadet kritiserer trafikudspil