Intet flertal for planlovsrevision

PLANLOV: Den konservative ordfører, der har ansvaret for planloven, slår fast, at De Konservative ikke er klar til at ændre planloven. Dermed undsiger han partiets erhvervsordfører.

Aviserne og de elektroniske medier har i de seneste dage bragt nyheden om, at der er et VKO-flertal for at lempe planlovens hindringer mod større butikker og flere storcentre.

Men De Konservative vil ikke ændre planloven. Det fastslår miljøordfører Per Ørum Jørgensen, der er medlem af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg, hvor planloven blev behandlet før sidste ændring, og hvor den i givet fald igen skulle behandles, hvis den skal ændres.

"Det er kun halvandet år siden, at vi ændrede på planloven i forhold til butiksstørrelser. Det har de erhvervsdrivende nu indrettet sig efter. Det vil være at udvise mangel på respekt for dem allerede nu at ændre i reglerne," siger Per Ørum Jørgensen.

K: Skal ikke stå til evig tid
I weekenden sagde De Konservatives erhvervsordfører Mike Legarth ellers til Berlingske Tidende:

"Vi vil godt være med til at lempe på planloven, men hvis vi bare giver los, kan det blive en profitkamp mellem de enkelte kommuner om at tiltrække storcentre."

Til det siger Per Ørum Jørgensen.

"Planloven skal naturligvis ikke stå uændret til evig tid. Men lige nu er der ikke udsigt til, at vi mener, at den skal ændres. Før vi ændrede loven sidste gang, havde jo nedsat et tværfagligt detailhandels-udvalg, der kom med nogle gode, afbalancerede forslag i forhold til butiksstørrelser," siger Per Ørum Jørgensen.

Dermed lægger han den ændring af planloven, som både Venstre og Dansk Folkeparti taler for, død.

Venstre: Planloven er forkert
I weekenden sagde Venstres erhvervsordfører:

"Det er forkert, at planloven har kvadratmetergrænser, som udelukker forbrugerne fra at handle i storcentre. På Christiansborg skal vi ikke være dommere over, om det gavner en bys udvikling, at der bliver bygget et storcenter," sagde Jacob Jensen til Berlingske.

I samme artikel sagde Dansk Folkepartis miljøordfører Jørn Dohrmann også, at de er parate til at ændre planloven for at sikre mulighederne for flere storcentre og pladskrævende butikker.

Forrige artikel Kraftigt fald i antallet af § 20-spørgsmål Kraftigt fald i antallet af § 20-spørgsmål Næste artikel Sundhedstjek kan give milliarder til grøn vækst Sundhedstjek kan give milliarder til grøn vækst