17. låge i Altingets fotojulekalender: Hestekrigen

Snart skal både heste og køer leve vildt i 15 udpegede nye naturnationalparker, og det har udløst en “grov” og “ekstrem” debat om det såkaldte rewilding. Uenighederne er ikke til at misforstå, men hvad er det ved rewilding, der vækker så mange følelser?

Regeringen har udpeget 15 nye naturnationalparker, hvor det såkaldte rewilding skal indføres. Det indebærer, at man slipper kontrollen med naturen og lader naturlige processer udspille sig for at udvikle biodiversiteten. Derfor skal forskellige dyr også sættes fri i naturnationalparkerne og leve vildt – og dermed kun leve af den føde, der findes i området.

Molslaboratoriet i Mols Bjerge har siden 2016 kørt et forskningsprojekt med rewilding, hvor en gruppe køer og heste lever så vildt som muligt uden indblanding af mennesker. Det har fået bølgerne til at gå højt og har været med til at splitte alt fra almene borgere til politikere til forskere om spørgsmålet om rewilding.

Flere kilder beretter om dødstrusler, shitstorms og alvorlige anklager på sociale medier. 

{{toplink}}

 

Forrige artikel Regeringens kastebold: Marie Bjerre vil gøre posten som ligestillingsminister overflødig Regeringens kastebold: Marie Bjerre vil gøre posten som ligestillingsminister overflødig Næste artikel Se billeder fra skiftedagen på Slotsholmen: Squashketcher, nisselandsskab og et hemmeligt brev Se billeder fra skiftedagen på Slotsholmen: Squashketcher, nisselandsskab og et hemmeligt brev