Løkke: LA fik registreringsafgift for finanslov

Lars Løkke Rasmussen løftede lidt af sløret for finanslovsforhandlingerne ved tirsdagens spørgetime. 19. januar 2016

STUDEHANDEL: Lars Løkke Rasmussen (V) var nødt til at give politiske indrømmelser til Liberal Alliance om registreringsafgiften for at få en blå finanslov. Helt forkert beslutning, mener Mette Frederiksen (S).

Landets statsminister, Lars Løkke Rasmussen, løftede ved tirsdagens spørgetime i Folketingssalen lidt af sløret for finanslovsforhandlingerne. Prisen for en blå finanslov var, at Liberal Alliance kom igennem med deres krav om en lavere registreringsafgift på biler.

”Det var en politisk indrømmelse, som min regering har givet Liberal Alliance, for at de deltog i en finanslovsaftale, som trækker Danmark den rigtige vej,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Registreringsafgiften blev bragt på banen af Mette Frederiksen. Hun undrede sig over, at der i finansloven for 2016 er lempelser på registreringsafgiften, mens der er færre penge til udviklingsbistand, når Europa står midt i en flygtningekrise.

”Det, at man sænker registreringsafgiften, er bare blå interessevaretagelse, fordi det tilsyneladende er vigtigere at holde hånden under Lars Løkke Rasmussen som statsminister, end det er at føre den politik, der er nødvendig,” lød det fra Socialdemokratiets partileder, Mette Frederiksen.

I finansloven fik Liberal Alliance igennem, at registreringsafgiften skal sænkes fra 180 procent til 150 procent. Udviklingsbistanden bliver i årets finanslov sænket til 0,7 procent fra 0,87 procent af BNI.

Forrige artikel Vederlagskommissionen præsenterede rapport Vederlagskommissionen præsenterede rapport Næste artikel Løkke måtte svare for udtalelser om “jamrende” kommuner Løkke måtte svare for udtalelser om “jamrende” kommuner