Danmark får langt flere flygtninge end sidste år

FLYGTNINGE: Allerede i årets første ni måneder er der givet flere opholdstilladelser til flygtninge og deres familier end i hele sidste år. Det viser en gennemgang af tallene fra Venstres tidligere folketingsmedlem Eyvind Vesselbo, der beskylder regeringen for at fortie sandheden.

Forestillingen om, at asylstrømmen til Danmark er aftagende, og at næsten alle asylansøgere i stedet vælger Sverige eller Tyskland, holder ikke. Tværtimod vil Danmark i år have givet det største antal opholdstilladelser til flygtninge i 20 år.

Det budskab kommer fra Eyvind Vesselbo, der sad i Folketinget i 14 år for Venstre – og som er anerkendt for sin ekspertise i prognoser om indvandringen til Danmark. Vesselbo lavede i 1990 den såkaldte Ishøj-rapport, der præcist fremskrev væksten af den tyrkiske befolkningsgruppe i Ishøj Kommune.

Fortegnet billede
Selvom der kom lidt færre asylansøgere i september 2015 end i samme måned sidste år, er der betydelig flere, der får tilkendt asyl i år i 2015 end i 2014, og antallet af familiesammenføringer til flygtninge er også drastisk stigende. Alt tyder på, at næsten dobbelt så mange flygtninge og flygtningefamilier vil få opholdstilladelse i Danmark i 2015 som i 2014.

Det konkluderer Vesselbo efter at have gennemgået Udlændingestyrelsens tal for opholdstilladelser de senere år med en tættekam. Tallene viser en dramatisk udvikling.

”Regeringen giver indtryk af, at den har styr på situationen, men virkeligheden er en anden. Man hæfter sig ved de mest bekvemme tal og sammenligner antallet af asylansøgere i en enkelt måned. Men det samlede billede skjuler eller fortier man,” siger Vesselbo.

14.000 opholdstilladelser
Vesselbo anser det for vildledende blot at sammenligne tallet af asylansøgere i september med samme måned året før:

”Det siger jo ingenting. Det interessante er, hvor mange der rent faktisk får asyl, og hvor mange familiemedlemmer der får tilladelse til sammenføring i Danmark. Det er antallet af opholdstilladelser, der er det vigtige, for det viser, hvor mange asylansøgere der bliver i landet. Og her er tale om en klar stigning.”

Ifølge udlændingestyrelsens opgørelser blev der i hele 2014 givet asyl til 6.104 personer, mens der blev givet 908 tilladelser til familiesammenføring til flygtninge, i alt 7.012 personer.

Til sammenligning er der fra januar til september 2015 givet asyl til 8.065 personer, mens 2051 flygtninge har fået opholdstilladelse til familiesammenføring, i alt 10.116 personer.

”Fremskriver man udviklingen for hele året, kommer vi op på ca. 13.000. Og dertil kommer de 1.000 ekstra, som Løkke lovede EU at tage. Så en realistisk prognose siger, at vi kommer op på små 14.000 opholdstilladelser til flygtninge og deres familier alene i år,” siger Vesselbo.

Højeste tal i 20 år
Antallet af flygtninge, der får lov til at blive i Danmark, bliver dermed det højeste siden 1995, hvor der var en helt ekstraordinær situation med en blodig borgerkrig i selve Europa. Det var netop det, der dengang var et af hovedargumenterne for, at Danmark skulle åbne sine grænser for de mange bosniske flygtninge.

Integrationsministeren ønsker ikke at kommentere Vesselbos udtalelser, men i ministeriet fremhæver man, at alle tal ligger åbent fremme for offentligheden og opdateres hver måned på den officielle portal Ny I Danmark.

Læs hele historien på Altinget: christiansborg (kræver abonnement). Læs hele historien her.

,

Forrige artikel LO-formands udrensning var nøje planlagt LO-formands udrensning var nøje planlagt Næste artikel Dansk Folkepartis politikrav vil koste milliarder Dansk Folkepartis politikrav vil koste milliarder