Neergaard forsvarer næsten Løkkes kontanthjælpsløfte

Samråd i beskæftigelsesudvalget 6. oktober 2015

Beskæftigelsesministeren stod på mål for Løkkes løfter - med en enkelt indrømmelse på ungeområdet.

Finn Sørensen (EL) havde gravet Løkkes valgløfter på området for offentlige ydelser frem fra valgkampen og kaldt statsministeren i samråd. Det blev dog beskæftigelsesminister Jørn Neergaard, der var vikar, og han måtte således forsvare valgløfterne efter sidste uges udspil om et kontanthjælpsloft.

Statsministeren havde i flere medier i valgkampen lovet, at der ikke blev rørt ved hverken førtidspension, kontanthjælp eller dagpenge, og her mente både Finn Sørensen (EL) og Leif Lahn (S), at det måtte være i strid med sidste uges regeringsudspil.

Fulgte ikke med under valgkampen
Beskæftigelsesministeren måtte dog beklage, at han ikke havde fulgt venstreformandens løfter på området under valgkampen, men at han heldigvis kendte til regeringens politik på området.

Regeringen kom for nylig med et udspil til et kontanthjælpsloft, der lægger loft over, hvor meget man kan modtage i kontanthjælp under forskellige omstændigheder - og omstændighederne var netop nøgleordet.

For beskæftigelsesministeren nægtede gang på gang, at der var blevet rørt ved selve kontanthjælpsydelsen, og påpegede, at det var de omstændigheder, der omgiver området, som havde været genstand for regeringens kontanthjælpsudspil.

En indrømmelse
I slutningen af samrådet kom der dog en indrømmelse fra Neergaard.

”Når det drejer sig om de unge og de ydelser, de er omfattet af, så er det korrekt, at der i den pakke, vi præsenterede i sidste uge, lægges op til en ydelseskorrektion - således at de unge med en uddannelse nu får det samme som de unge uden”.

 

 

 

Forrige artikel Minister: Kornfede var med et glimt i øjet Minister: Kornfede var med et glimt i øjet Næste artikel S-formand: Thulesen Dahl er som en hest på Hjallerup Marked S-formand: Thulesen Dahl er som en hest på Hjallerup Marked