Løkke: Jeg kan ikke forstå, man ikke vil have asyl her

ASYL: 668 mennesker har siden søndag søgt om asyl i Danmark, mens mere end 2.000 flygtninge og migranter har villet videre. Lars Løkke Rasmussen kan ikke selv forstå, at man ikke indgiver asylbegæring i Danmark.

"Danmark er et trygt, godt og sikkert land at opholde sig i, og det står enhver frit for at indgive en begæring om asyl."

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som torsdag har drøftet flygtningesituationen med Folketingets partiledere.

Siden søndag er mere end 3.200 mennesker kommet til Danmark via Padborg og Rødby, og af dem har 668 søgt om asyl i Danmark. Ifølge statsministeren er der nemlig mange af flygtningene og migranterne, som ikke ønsker at være i Danmark. 

"Lægger man ører til den menneskestrøm, der for øjeblikket kommer til Danmark, er der en betydelig del, som har et udtrykt ønske om at søge asyl i Sverige, Finland og andre lande. Der er også nogle, som vælger at søge asyl i Danmark - og den mulighed står åben for alle," siger han og fortsætter: 

"Jeg kan ikke selv helt forstå, at hvis man er flygtet fra krig og ufred og når frem til Danmarks grænse og ser et land, som er trygt og godt at leve i, ikke indgiver asylbegæring her. Men det er ikke min afgørelse, det er den enkeltes afgørelse," siger han og peger på, at han ikke kan tvinge folk til at søge asyl i Danmark.  

Torsdag formiddag fortalte Rigspolitiet, at det er politiets egen beslutning at lade flygtninge og migranter rejse videre, når disse ikke vil søge om asyl i Danmark. Og Lars Løkke Rasmussen understreger, at han har fuld tillid til myndighedernes håndtering af situationen. 

"Politiet har øje på den her situation. Rigspolitiet har i dag i detaljer gjort rede for den samlede indsats, og jeg har fuld tillid til den måde, som vores myndigheder håndterer situationen på. Jeg er glad for at kunne sige, at de øvrige partiledere også har det, efter vi har drøftet det på mødet i dag," siger Lars Løkke Rasmussen. 

 

Forrige artikel Regeringen vil give rekordstor del af bistand til nødhjælp Regeringen vil give rekordstor del af bistand til nødhjælp Næste artikel Sveriges statsminister overrasket over Danmark Sveriges statsminister overrasket over Danmark