Thorning går af som S-formand

VALG: Helle Thorning-Schmidt går af som formand for Socialdemokraterne, efter partiet har tabt regeringsmagten. Det sagde hun i sin tale til Socialdemokraterne valgfest på Christiansborg.

Helle Thorning-Schmidt går af som formand for Socialdemokraterne.

Det gjorde hun klart til partiets valgfest på Christiansborg, efter partiet har tabt regeringsmagten.

"Som leder har jeg forsøgt altid at gå forrest. Men lederskab er også at træde tilbage på det rigtige tidspunkt. Og det tidspunt er nu," sagde Helle Thorning-Schmidt og fortsatte:

"Kære venner, jeg har besluttet at træde tilbage, og derfor skal vores parti nu have en ny formand."

Selve partiet har fået fremgang i forhold til sidste valg, men hele rød blok har kun fået 89 mandater – inklusive fire mandater fra Færøerne og Grønland. Derfor går Helle Thorning-Schmidt nu af som statsminister – og nu også som formand for sit parti.

"Vi må erkende, at de partier, som peger på Lars Løkke Rasmussen, har flertal. Dansk Folkeparti er nu Danmarks største borgerlige parti, men ikke landet største parti. I morgen vil jeg gå til dronningen og meddele, at regeringen træder af. Nu er det op til Lars Løkke Rasmussen at forsøge at danne en regering. Jeg ønsker ham det bedste i det arbejde," sagde den afgående statsminister og socialdemokratiske partiformand.

"Men han skal være glad for, at han overtager et Danmark i topform," tilføjede hun.

Hun takkede Radikales leder, Morten Østergaard, for et godt regeringssamarbejde, og samtidig havde hun en opfordring til den nye regering: 

"Og kære borgerlige partier, lad nu være med at solde det hele op denne gang. Pas på pengene, pas på velfærden, på fællesskabet og på de mennesker, som har allermest brug for et fællesskab. Og lad nu være med at ty til gammeldags blokpolitik. Vi holder øje med jer," lød det fra Helle Thorning-Schmidt.

 

,

Forrige artikel Johanne Schmidt-Nielsen: Slaget er ikke tabt endnu Johanne Schmidt-Nielsen: Slaget er ikke tabt endnu Næste artikel Konservative bløder men Pape overlever Konservative bløder men Pape overlever