Johanne Schmidt-Nielsen: Slaget er ikke tabt endnu

RØFFEL: Der var både en opsang til de blå og røde partier, da Johanne Schmidt-Nielsen gik på talerstolen ved Enhedslistens valgfest. 

Det var med blandede følelser, at Enhedslistens frontkvinde, Johanne Schmidt-Nielsen, gik på scenen og holdt tale ved partiets valgfest på Søpavillonen i København.

På den ene side har Enhedslisten haft et historisk godt valg, men samtidig mister rød blok sit flertal.

”Det samlede resultat er ikke, som vi havde ønsket, det ville blive. Lars Løkke Rasmussen skal danne regering igen,” sagde Johanne Schmidt-Nielsen til store buh-råb fra forsamlingen.

"Jeg er oprigtig bekymret for de mennesker, det kommer til gå ud over. Bekymret for, at Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Kristian Thulesen Dahl igen skal bestemme retningen i det her samfund,” tilføjede hun.

Også rød kritik
Men det var ikke kun de blå partier, Johanne Schmidt-Nielsen kastede en opsang efter. Også Socialdemokraterne og Radikale fik kritik med på vejen.

”For mig at se, har vælgerne samlet sendt et meget tydeligt signal til den socialdemokratiske top. Deres politik er blevet fravalgt, og ikke mindst alliancen med Radikales 'sådan er det jo',” sagde hun og fortsatte:

”Rigtig mange mennesker har ikke kunnet se forskel på rød og blå, og regeringen har alt for ofte valgt at samarbejde med højrefløjen.”

Selv om Johanne Schmidt-Nielsen er skuffet over det blå flertal, opfordrede hun til, at man ikke opgiver endnu.

”Slaget er ikke tabt endnu, vi vil kæmpe hver eneste dag, time og minut. Vi ved, at de kan presses, det så vi under Anders Fogh Rasmussen. Og skal vi ikke love hinanden, at hver gang Lars Løkke Rasmussen, Anders Samuelsen og Kristian Thulesen Dahl vil gøre det sværere for dem, som har mindst, slår vi ring om dem,” sagde hun.

Forrige artikel Elbæk: Jorden kalder – og vi hører den Elbæk: Jorden kalder – og vi hører den Næste artikel Thorning går af som S-formand Thorning går af som S-formand