Nye EL-ansigter på vej i Folketinget

PROGNOSE: Enhedslisten er gået frem siden 2011-valget, og det betyder flere nye ansigter og et gensyn med Søren Søndergaard i Folketinget. Se her Altingets prognose for, hvem fra Enhedslisten der står til valg med de nuværende målinger.

Enhedslisten står til en af sine allerstørste valgsejre nogensinde ved valget 18. juni. Og det betyder, at der bliver plads til nye navne i Enhedslistens Folketingsgruppe

Ifølge valgforsker Søren Risbjerg Thomsens snit af meningsmålinger i løbet af valgperioden står Enhedslisten til 8,4 procent. Det svarer til 15 mandater, en fremgang på tre mandater i forhold til valget i 2011.

Fremgangen sikrer genvalg til alle dem i folketingsgruppen, som genopstiller - med undtagelse af Jørgen Arbo-Bæhr, der har meddelt, han kun er stemmesedlen som "fyld" på Enhedslistens opstillingsliste.

To af de "nye" ansigter, der står til at blive valgt ind, er gamle kendinge, der tidligere har haft plads i Folketinget. Efter fem år i Europa-Parlamentet står Søren Søndergaard til at blive valgt ind, og også tidligere folketingsmedlem Rune Lund kan se frem til at tage endnu en tur på tinge. 

Blandt de nye ansigter i den kommende folketingsgruppe er også Enhedslistens nuværende politiske rådgiver Pelle Dragsted, der stiller op i København. Også Maria Gjerding, der står til at blive valgt ind, har sin daglige gang på Christiansborg, hvor hun til daglig er miljøpolitisk medarbejder i Enhedslistens sekretariat.

Af andre nye navne, der står til at blive valgt ind, er Jakob Sølvhøj, Søren Egge Rasmussen og Eva Flyvholm. 

Læs hele artiklen her (kræver abonnement). Køb adgang til Altinget: christiansborg her.

,

Forrige artikel Her kan du møde ministrene til Folkemødet Her kan du møde ministrene til Folkemødet Næste artikel S-R vil bruge millioner på bekæmpelse af kriminalitet S-R vil bruge millioner på bekæmpelse af kriminalitet