Liberal Alliances EU-hold på plads

EP2014: Liberal Alliance er nu klar med ni kandidater til valget til Europa-Parlamentet. En er søster til en minister, en anden leder af Cepos Universitetet. Kandidatfeltet er fra det arbejdende Danmark, som partiet gerne vil repræsentere, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Som det sidste parti er Liberal Alliance nu også klar med deres felt af kandidater til Europa-Parlamentet. I starten af marts blev Christina Egelund valgt som partiets spidskandidat, og nu er listen over hendes medkandidater på plads.

Blandt kandidaterne har ingen rigtig landspolitisk erfaring eller "kendis-faktor", som partiets spidskandidater til Folketinget i 2011 havde.

"Det er klassisk Liberal Alliance. Vi gør det modsatte af, hvad folk forventer, vi skal gøre og sige. Vores felt til Europa-Parlamentet er geografisk og erhvervsmæssigt rigtig stærkt. De er det arbejdende Danmark, som vi også gerne vil repræsentere," siger Liberal Alliances politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Målet er et mandat
Han fremhæver Niels Westy, der leder tænketanken Cepos' "universitet" for unge meningsmagere, som en stærk profil. Og peger på, at feltet har en række kandidater, som havde fine personlige valg ved kommunal- og regionalvalget i efteråret.

Heriblandt socialministerens søster Sabeena Sareen og Kasper Heumann Kristensen, der er direktør i Nord Gruppen, som ejer og driver en række restaurationer i indre København. Og Marianne Mørk Mathiesen, der er praktiserende læge, og Niels Høiby, som er professor på Rigshospitalet.

"Vores målsætning er at komme ind med et mandat. Og det er klart, at vi går efter at få Christina Egelund valgt til Europa-Parlamentet. Det er den erklærede målsætning," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Liberal Alliance har selv fået foretaget en meningsmåling, som viste, at partiet ikke skal flytte mange stemmer, før det kan udløse et mandat.

"Vi er tidligere lykkes med de målsætninger, vi har sat for Folketinget og ved kommunalvalget, så vi er ret optimistiske," siger den politiske ordfører.

Stærkere uden VK
Partiet har valgt ikke at gå i valgforbund med Venstre og Konservative og står derfor "alene" ved valget. Det plejer at gøre det vanskeligere at vinde et mandat, men Liberal Alliance mener, det omvendt kunne have været vanskeligere at vinde et mandat, hvis de var med i et borgerligt valgforbund.

"Selvfølgelig hvis du ser rent matematisk på det, så vil det måske koste os et halvt eller helt procent i forhold til, hvor svært det er at komme ind. Men hvis du ser på, hvordan vælgerne ville reagere, så tror jeg, det vil koste mere end det. Fordi vores vælgere ville hade det," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han mener nemlig Liberal Alliance med sit slogan om at være "kritisk, konstruktiv og liberal" rammer en tilpas stor, men kræsen vælgergruppe.

"Vi tror på, at der er 6-10 procent af befolkningen, som både er imod bankunion og grænsebomme. Som hverken ønsker sig et nationalorienteret socialdemokrati hos Dansk Folkeparti eller den mere jubeleuropæiske pakke, hvor man skal købe det hele, hos Venstre og Konservative. Og der står vi," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Valget til Europa-Parlamentet er søndag den 25. maj.

Forrige artikel EU og Afrika tester grænser ved topmøde EU og Afrika tester grænser ved topmøde Næste artikel Søndergaard-udvalg foreslår strukturreform af uddannelserne Søndergaard-udvalg foreslår strukturreform af uddannelserne